26-4-2023

Vrijheidscollege 2023

Een belangrijk gesprek over vrijheid in het Energiehuis

Terugblik Vrijheidscollege 2023

Rapper Fresku ging tijdens het Vrijheidscollege in gesprek met de bezoekers over het belang van vrijheid.

Hij deelde zijn verhaal en ervaringen over vrijheid in de breedste zin van het woord. Zijn eigen levensloop, geloof en makerschap gebruikte hij als voorbeelden om de jongeren te inspireren en aan te moedigen om na te denken over hun eigen vrijheid. Zijn verhaal was zeer persoonlijk en krachtig en raakte iedereen die aanwezig was.

De jonge Dordtse rechten studente Lamba Neshan leidde het gesprek op een geweldige manier en zorgde voor een prettige en open sfeer waarin iedereen zich veilig voelde om te praten over wat vrijheid voor hen betekent. De getalenteerde zangeres Nona Luca betoverde de zaal met haar krachtige stem.

Mensen van alle leeftijden en achtergronden waren aanwezig en er was een gevoel van gemeenschap en verbinding. Het was duidelijk dat iedereen hetzelfde doel had: nadenken over de betekenis van vrijheid en wat het voor hen betekent.

Het Vrijheidscollege is een geweldige manier om jongeren te betrekken bij belangrijke maatschappelijke onderwerpen en om ze te inspireren om na te denken over hun eigen rol in de samenleving. Het was een avond vol inspiratie, educatie en entertainment. 

Bedankt aan alle organisatoren. Medemogelijk gemaakt door Bibliotheek Aanzet Dordrecht, Popcentrale, Bibelot en Kunstmin.

 

Terugblik Vrijheidscollege 2023