Je bezoek aan kunstmin

We kijken uit naar je komst

Bekijk hier alle informatie die je nodig hebt voor je bezoek aan Kunstmin. Je kaarten kun je online kopen of bij de balie van Service & Tickets. Bekijk waar Kunstmin zich bevindt en hoe je het beste reis plant ons theater. Eten & drinken kan vooraf bij een restaurant in de buurt, tijdens de voorstelling kun je een hapje en drankje krijgen in ons Theatercafé in de Schouwburg. Op zoek naar andere informatie? Kijk dan bij Veelgestelde vragen. 

Locatie

  • Kunstmin locatie Schouwburg
  • Grote Zaal | Kleine Zaal
  • Sint Jorisweg 76
  • 3311 PL Dordrecht
  Routebeschrijving
  • Kunstmin locatie Energiehuis
  • Machine 3 | Ketel 1
  • Noordendijk 148
  • 3311 RR Dordrecht
  Routebeschrijving

Bereikbaarheid

Kunstmin ligt vlakbij het historische stadscentrum van Dordrecht. Onze locatie Schouwburg bevindt zich aan Sint Jorisweg 76 in Dordrecht. Onze locatie Energiehuis bevindt zich aan Noordendijk 148 in Dordrecht. Beide locaties kun je makkelijk bereiken met de auto, het openbaar vervoer of de fiets.  

Parkeren

Bij de Schouwburg en in de straten rondom de Schouwburg en het Energiehuis kun je tegen betaling openbaar parkeren, maar het aantal parkeerplekken is beperkt. Gelukkig heb je in de Parkeergarage Energiehuis veel plek om te parkeren. Als je daar parkeert, ben je snel bij het Energiehuis (meteen tegenover de parkeergarage) en kun je in vijf minuten naar de Schouwburg lopen. 

Je kunt zowel voor de Schouwburg als het Energiehuis gebruikmaken van Parkeergarage Energiehuis. Overdag kost parkeren € 1,60 per uur. Parkeren tussen 18.00 en 6.00 uur kost maximaal € 3,-.  

Voor elektrische auto’s zijn er vijf parkeerplaatsen met oplaadpunten beschikbaar. 

Wanneer je met de auto vanaf de A15 naar de N3 (randweg) rijdt, kun je de volgende route volgen: 

 1. Neem afslag 23 met als aanduiding ‘Dordrecht Centrum’ 
 2. Volg daarna de aanwijzingen naar ‘Centrum’ 
 3. Op het kruispunt met de Oranjelaan, bij de stoplichten, sla je rechtsaf 
 4. Vervolgens sla je bij het volgende stoplicht linksaf de Noordendijk op 
 5. De borden met P-Energiehuis wijzen je verder de weg 

 Als je met de auto vanaf de A16 komt vanuit Rotterdam, kun je deze route volgen: 

 1. Neem de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel 
 2. Neem afslag 21 met het opschrift ‘Dordrecht’ 
 3. Sla bij de stoplichten rechtsaf: nu rijd je op de Laan der Verenigde Naties, die verandert in de Dokweg 
 4. Rijd onder het spoorviaduct door en sla dan bij de volgende stoplichten rechtsaf 
 5. Volg de weg langs het station 
 6. Op de rotonde neem je de tweede afslag 
 7. Sla bij de volgende stoplichten rechtsaf en ga dan direct linksaf de Oranjelaan op 
 8. Bij de tweede set stoplichten sla je linksaf de Noordendijk in 
 9. De borden met P-Energiehuis wijzen je verder de weg 

 Als je de ANWB-routeplanner wilt gebruiken, zoek dan op ‘Energieplein, Dordrecht’ voor de juiste aanduiding. Of plan je route via Google Maps. 

Vanaf de Parkeergarage Energiehuis is het maar vijf minuten lopen naar de Schouwburg. Vanaf de parkeergarage loop je langs het Energiehuis via de Biesboschstraat naar de Noordendijk. Je kunt de Noordendijk het beste oversteken bij de Molen. Aan de andere kant van de straat ga je de trap af naar de Singel. Als je dan nog 200 meter verder loopt, zie je de Schouwburg aan je rechterkant. 

Openbaar vervoer

Zowel de Schouwburg als het Energiehuis zijn gemakkelijk te voet te bereiken vanaf het centraal station in Dordrecht. De Schouwburg ligt op 1 km afstand van het station, wat ongeveer 13 minuten lopen is. De route van het station naar de Schouwburg kun je hier vinden. Het Energiehuis bevindt zich op 1,4 km van het station. Als je deze route volgt, loop je in ongeveer 18 minuten van het station naar het Energiehuis. 

Reis je liever met de bus naar Kunstmin? Lees dan onderstaande route-informatie.  

Locatie Schouwburg:
Er zijn buslijnen 3 (richting Oudelandshoek) en 4 (richting Staart) vanaf het centraal station van Dordrecht. Deze bussen stoppen bij de halte ‘Oranjelaan’. Vanaf hier loop je in slechts een paar minuten naar de Schouwburg. Je steekt over bij het kruispunt en loopt de Stooplaan in. Aan het einde van deze straat vind je de Schouwburg. 

Locatie Energiehuis:
Vanaf het centraal station van Dordrecht kun je buslijn 10 (halte ‘Energiehuis’) nemen, evenals buslijnen 3 en 4 (halte ‘Noordendijk’). Steek bij de halte ‘Noordendijk’ de weg over naar de Noordendijk. Je zult het Energiehuis aan je rechterkant zien.  

Plan mijn reis via 9292

Fietsenstalling

In de Parkeergarage Energiehuis is ook een plek waar je je fiets overdekt kunt neerzetten. De fietsenstalling is open van 07.30 uur tot 01.30 uur. Als je na die tijd komt, kun je via de intercom binnenkomen. In de overdekte fietsenstalling zijn acht plekken waar je je elektrische fiets kunt opladen. 

Je kunt je fiets ook onbewaakt parkeren rondom de Schouwburg en het Energiehuis. 

Informatie kaartverkoop

Kaarten voor voorstellingen kun je kopen via de agenda op deze website, telefonisch via (078) 639 79 79 (lokaal tarief) of aan de balie van Service & Tickets in het Energiehuis (Noordendijk 148). Onze kassa is geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 18.00 uur (op zaterdagen van 12.30 – 13.15 uur gesloten). 

Aangepaste openingstijden zomerperiode:

 • Donderdag 13 juni sluit de receptie om 11:30 uur in verband met het zomeruitje van Kunstmin.
 • Elke zaterdag vanaf zaterdag 8 juni t/m zaterdag 31 augustus om 15:30 uur gesloten.
 • Maandag 8 juli t/m zondag 18 augustus gehele week afwijkende openingstijden. Van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur. Zaterdag gesloten.
 • Maandag 29 juli t/m zondag 11 augustus geheel gesloten in verband met zomersluiting Kunstmin.

Online kaarten kopen

Op de pagina van de voorstelling die je wilt bezoeken, kun je kaartjes kopen door op de knop ‘Bestel kaarten’ te klikken. Volg daarna de stappen om de kaarten te bestellen. 

Je kunt online betalen met iDEAL, creditcard of met een Online Giftcard (zoals Podium Cadeaukaart, VVV Cadeaukaart of Nationale Kunst & Cultuurkaart). Na betaling krijg je de kaarten direct via een link in een bevestigingsmail of per post. Voor het versturen van de tickets per post vragen wij een bedrag van € 4,50 voor de verzendkosten. 

Je kunt de kaarten laten scannen vanaf je mobiele telefoon. Of je kunt ze printen en meenemen op de dag of avond van de voorstelling. Onze medewerker zal je kaartje scannen zodra je op de locatie aankomt. 

Telefonisch kaarten kopen

Je kunt kaartjes ook telefonisch kopen door te bellen naar (078) 639 79 79. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen met al je vragen en om je te helpen bij het kiezen van de beste stoelen. Voor het telefonisch aanmaken van een order rekenen wij € 3,00 aan handlingkosten. Als je telefonisch kaartjes koopt, kun je betalen met iDEAL. De kaartjes kunnen als e-tickets worden verzonden of tot drie dagen voor de voorstelling via de post worden verstuurd (voor deze service rekenen we € 4,50 verzendkosten). 

Aan de kassa kaarten kopen

De balie van Service & Tickets van Kunstmin vind je in het Energiehuis, aan de Noordendijk 148 in Dordrecht. Op dagen dat er voorstellingen zijn, gaat de kassa een uur voor de start van de voorstelling open. Als er nog kaartjes beschikbaar zijn voor de voorstelling, kun je ze dan ook nog bestellen. Je kunt betalen met PIN, een VVV Cadeaukaart, Nationale Kunst & Cultuurkaart of Podium Cadeaukaart. We accepteren geen contant geld en creditcards bij de kassa. 

Kaarten cadeau geven

Met de Podium Cadeaukaart kun je iemand een voorstelling cadeau geven. Je kunt zelf kiezen hoeveel geld er op de kaart komt te staan. Je kunt de Podium Cadeaukaart kopen bij de balie van Service & Tickets in het Energiehuis. Het is ook mogelijk om de Podium Cadeaukaart online te bestellen. Dan ontvang je de kaart digitaal of per post. 

Eerste en tweede rang in de Grote Zaal

Je kunt vanaf elke stoel in de Grote Zaal goed zien wat er op het podium gebeurt. Soms kan het voor komen dat je door een decorstuk of een geluidsspeaker aan de linkerkant of rechterkant van het podium iets minder goed zicht hebt. Om die reden hebben we in de Grote Zaal twee verschillende plekken, een eerste rang en een tweede rang. 

Groepen

Voor gezelschappen vanaf 20 personen kun je een voorstel op maat aanvragen bij de afdeling Horeca & Events. Je kunt dit doen door te mailen naar events@kunstmin.nl. 

Prijzen en kosten

De genoemde verkoopprijzen zijn inclusief € 3,50 servicekosten per kaart. Bij kaarten voor voorstellingen in de Grote Zaal en de Kleine Zaal van de Schouwburg is een consumptie inbegrepen. Bij kaarten voor voorstellingen in Machine 3 en Ketel 1 in het Energiehuis is geen consumptie inbegrepen.

Per order brengen wij € 2,00 in rekening voor administratiekosten en tickethandling.

Eten en drinken

Tijdens een avondje in de Schouwburg kun je genieten van een drankje met lekkere hapjes aan je eigen tafeltje in het Theatercafé. Of maak je bezoek extra feestelijk met een 3-gangen theatermenu vooraf aan de voorstelling bij een van de nabijgelegen restaurants. Je kunt een borrelarrangement of theatermenu direct samen met je kaartjes bestellen tijdens het bestelproces.

Borrelarrangementen

Borrelarrangementen bestel je direct online zodra je je ticket(s) boekt tijdens het bestelproces. Bij voorstellingen zonder pauze zal je arrangement geserveerd worden na afloop van de voorstelling. Een arrangement kun je alleen gebruiken in combinatie met een voorstellingsticket.

Borrelarrangement regulier € 7,50 p.p.

 • Gereserveerd tafeltje
 • Warme hapjes
 • Tafelgarnituur bestaande uit o.a. olijven en breekbrood

Borrelarrangement vegetarisch € 7,50 p.p.

 • Gereserveerd tafeltje
 • Warme vegetarische hapjes
 • Tafelgarnituur bestaande uit o.a. olijven en breekbrood

Sieb Surprise € 5,50 p.p.

 • Staat bij binnenkomst voor je klaar
 • Sieb surprise (pakje drinken, popcorn/chips en kleurtjes)

Theatermenu's

Maak je avond bij Kunstmin compleet en geniet voor de voorstelling van een driegangen theatermenu. We hebben verschillende opties in samenwerking met restaurants in de buurt. 

Theatermenu 3-gangen bij Restaurant Post

Restaurant Post ligt op slechts 10 minuten lopen van de Schouwburg en 15 minuten van het Energiehuis. Je krijgt een vast 3-gangenmenu. Je kunt drankjes en extra’s kiezen tijdens je bezoek en deze afrekenen wanneer je vertrekt. Heb je speciale dieetwensen? Geef deze op tijd door via info@restaurantpost.nl onder vermelding van ’theatermenu’, je naam en de datum van de reservering. 

Theatermenu 3-gangen bij Restaurant Het Magazijn

Restaurant Het Magazijn is op loopafstand van Kunstmin te vinden. Ze verwennen je met een heerlijk 3-gangenmenu waarbij je kunt kiezen tussen een vis, vlees of vegetarisch voor- en hoofdgerecht. Het dessert wordt verzorgd door de chef. Drankjes en extra’s kun je tijdens je bezoek bestellen en bij vertrek afrekenen. Heb je dieetwensen? Geef deze op tijd door via reserveren@magazijndordrecht.nl onder vermelding van ’theatermenu’, je naam en de datum van de reservering. 

Theatermenu 3-gangen bij Restaurant Aan de Spuihaven

Bij Gault&Millau restaurant Aan de Spuihaven  ga je genieten van een exclusief 3 gangen menu van de Chef. Wij nemen jullie mee op reis naar Noord-Afrika en jullie kunnen genieten van onze Midden-Oosterse smaken en rencontre de culture menu. Je kunt uit een wijnarrangement of andere extra’s kiezen tijdens je bezoek en deze afrekenen wanneer je vertrekt. Heb je speciale dieetwensen? Geef deze op tijd door via info@spuihaven.nl onder vermelding van ’theatermenu’, je naam en de datum van de reservering.

Toegankelijkheid

In al onze zalen, foyers en restaurants hebben we goede plekken beschikbaar voor mensen die een rolstoel gebruiken. Zowel in de Schouwburg als in het Energiehuis is er een lift aanwezig. 

Dichtbij de ingang van de Schouwburg zijn er speciale parkeerplekken voor bezoekers die minder mobiel zijn. 

Als je rolstoelplaatsen wilt reserveren kun je dit telefonisch doen via (078) 639 79 79. Je kunt ook langs de balie van Service & Tickets in het Energiehuis komen, of ons mailen via kassa@kunstmin.nl. 

Voor mensen die slechthorend zijn, hebben we apparatuur beschikbaar die je kunt gebruiken in combinatie met een gehoorapparaat. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je dit op de avond van de voorstelling bij de kassa laten weten. Onze medewerkers staan voor je klaar om te helpen. 

Heb je een speciale vraag of een suggestie om onze toegankelijkheid te verbeteren? Laat het ons weten via info@kunstmin.nl. 

Algemene Bezoekersvoorwaarden VSCD

Welke rechten en plichten podium en bezoeker hebben, lees je in de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

Het gezellige en drukke Theatercafé in de Schouwburg van Kunstmin tijdens een theatervoorstelling
 • Geniet vooraf met een driegangen menu bij nagelegen restaurants
  Restaurant Post

  Reserveer nu!

  Reserveer straks!

 • Geniet vooraf met een driegangen menu bij nagelegen restaurants
  Restaurant Post

  Reserveer nu!

  Reserveer straks!

 • Geniet vooraf met een driegangen menu bij nagelegen restaurants
  Restaurant Post

  Reserveer nu!

  Reserveer straks!

 • Geniet vooraf met een driegangen menu bij nagelegen restaurants
  Restaurant Post

  Reserveer nu!

  Reserveer straks!

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik voor aanvang, in de pauze of na afloop van de voorstelling wat eten of drinken?

  Borrelen in de Schouwburg
  Ons Theatercafé is een heerlijke ruimte om tijdens je bezoek aan de Schouwburg te genieten van een drankje en een klein hapje. In het Theatercafé kun je ook terecht voor borrelarrangementen. Arrangementen kun je direct online bestellen op het moment dat je je kaarten boekt. Je komt de besteloptie tegen tijdens het bestelproces. Je kunt het arrangement er later ook nog los bijbestellen. Vraag op de voorstellingsavond zelf om meer informatie aan de bar. Je kunt in het Theatercafé niet lunchen of dineren. Bij kaarten voor voorstellingen in de Grote en Kleine Zaal van de Schouwburg is een consumptie inbegrepen. Uitgezonderd zijn de voorstellingen in het Energiehuis (Machine 3 en Ketel 1).

  Borrelen in het Energiehuis
  In het Energiehuis bevindt zich Brandstof, het café van Poppodium Bibelot. Zij ontvangen je graag voor een hapje en/of drankje.

  Voorafgaand aan de voorstelling een hapje eten? Geniet van een Theatermenu!
  Wij bieden verschillende Theatermenu’s aan in samenwerking met restaurants in de regio. Deze Theatermenu’s kun je samen met jouw tickets boeken.

  Meer info over de borrelarrangementen en Theatermenu’s van Kunstmin lees je hier.

 • Wanneer is de balie van Service & Tickets geopend?

  De balie van Service & Tickets van Kunstmin vind je in het Energiehuis en is bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 09.00 – 18.00 uur (op zaterdagen van 12.30 – 13.15 uur zijn we gesloten). Een uur voor aanvang van een voorstelling in de Schouwburg, is ook daar de kassa geopend.

 • Hoe werkt het e-ticket?

  Meteen na je online bestelling ontvang je een e-mail met een link naar het digitaal ticket, het e-ticket. Dit is meteen je toegangsbewijs met de barcode, die je voor de voorstelling kunt laten scannen. Print het e-ticket uit. Of laat het e-ticket scannen vanaf je telefoon. Net zo makkelijk en beter voor het milieu. Zet hiervoor alvast de helderheid van je scherm op de hoogste stand en zorg ervoor dat je scherm schadevrij is.

  Om het e-ticket op je desktop te kunnen downloaden heb je Adobe Reader nodig.

 • Ik heb stoelnummer 5 en 7, zitten wij dan naast elkaar?

  Ja, in de Grote Zaal zit je naast elkaar. De Grote Zaal kent namelijk even en oneven stoelnummers. Aan de linkerzijde van de zaal vind je de even nummers, aan de rechterzijde van de zaal de oneven nummers.

 • Welke extra kosten berekent Kunstmin door?

  Theaterservicekosten
  Bij elk ticket is een bedrag tot maximaal € 3,50 theaterservice inbegrepen voor de dekking van o.a. verwerkingskosten. Per order brengen wij € 2,00 in rekening voor administratiekosten en tickethandling.

  Pauzedrankje in de Schouwburg
  Bij de prijs van een theaterkaartje bij Kunstmin in de Schouwburg is een consumptie inbegrepen (portemonneeloze pauze). Uitgezonderd zijn voorstellingen in het Energiehuis (zalen Ketel 1 en Machine 3).

  Wanneer krijg ik mijn consumptie als er geen pauze is?
  Bij een voorstelling van Kunstmin in de Schouwburg zonder pauze, serveren wij je drankje na afloop van de voorstelling. Uitgezonderd zijn voorstellingen in het Energiehuis (zalen Ketel 1 en Machine 3).

  Rekent Kunstmin verzendkosten als ik mijn tickets per post wil ontvangen?
  Ja, Kunstmin rekent € 4,50 als je graag je tickets thuis per post wilt ontvangen. Voor de service om telefonisch te bestellen rekenen wij € 3,-.

  Ik wil graag mijn tickets omruilen, kan dat?
  Tickets ruilen wij voor je om tot 48 uur voor de voorstelling. Voor deze service brengen we je € 3,- in rekening. Wij geven geen geld retour.

 • Kan ik mijn gekochte tickets retourneren?

  Eenmaal gekochte kaarten kunnen we niet terugnemen. Ticket(s) ruilen we voor je om tot 48 uur voor de voorstelling*. Voor deze service brengen we je € 3,- in rekening. We geven geen geld retour. Een verzoek tot omruiling kun je telefonisch doen via (078) 639 79 79 of per e-mail via kassa@kunstmin.nl.

  *indien het om een uitverkochte voorstelling gaat waarbij een wachtlijst van toepassing is, is omruiling wél mogelijk binnen 48 uur voor de voorstelling.

 • Hoe meld ik mij aan- of af voor de nieuwsbrief?

  Je kunt je hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.

  Hoe kan ik mij afmelden voor de nieuwsbrief?
  Dat kan op twee manieren:

  • Meld je af met de afmeldmogelijkheid onderaan de nieuwsbrief die je in je mailbox ontvangt
  • Door een e-mail te sturen naar info@kunstmin.nl; vermeld daarin het e-mailadres waarop je de nieuwsbrief nu ontvangt
 • Hoe gaat Kunstmin met mijn privacy om?

  We gaan zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om. Precies weten hoe? Lees dan onze privacyverklaring. Indien je van Kunstmin geen algemene informatie over voorstellingen wilt ontvangen, kun je een e-mail sturen naar info@kunstmin.nl.

 • Mag ik tijdens de voorstelling fotograferen?

  Het is alleen voor aanvang mogelijk om in de zaal beeld- of geluidopnames te maken. Op andere momenten stoor je hiermee de voorstelling, de artiesten en je medebezoekers. Maar ook hebben we te maken met auteurs- en beeldrechten die afgeschermd zijn. De meeste artiesten vinden het prima als je tijdens het eindapplaus foto’s maakt. We vinden het ontzettend leuk als je een foto van je bezoek aan Kunstmin plaatst op social media en ons in je bericht noemt via @Kunstmin.

 • Heb je een voorziening voor mij als slechthorende?

  We bieden je geluidversterkende apparatuur die gebruikt kan worden in combinatie met een gehoorapparaat (ringleiding). Meld je daarvoor op de avond van de voorstelling aan bij de kassa.

 • Hoe reserveer ik mijn rolstoelplaats?

  Boek je rolstoelplaats via Service & Tickets door te bellen naar (078) 639 79 79 of mail naar kassa@kunstmin.nl.

 • Ik kom te laat, wat nu?

  Laatkomers zijn helaas voor zowel de artiesten als voor het aanwezige publiek storend. Kom daarom toch echt op tijd. Onze manager van dienst, de Duty Manager, zal meestal moeten besluiten je niet meer binnen te laten. We retourneren geen geld retour bij te laat komen.

 • Mag ik mijn kind op schoot nemen?

  Zowel volwassenen als kinderen krijgen een plaatsbewijs en een eigen stoel toegewezen. Hiermee volgen we (brand)veiligheidsregels op. Er zijn voldoende stoelverhogers beschikbaar zodat je kind de voorstelling goed kan zien.

 • Mag mijn baby de zaal in?

  Helaas, het is niet toegestaan om je baby mee de zaal in te nemen. Je baby kan mogelijk de voorstelling verstoren. Bij jeugdvoorstellingen is de vermelde leeftijd de ondergrens. We hopen hierbij op je begrip.

 • Wil je iets vragen of wil je ons een compliment geven?

  We horen het graag! Jouw opmerking, verbeterpunt of compliment zien we graag tegemoet. Bel Service & Tickets via (078) 639 79 79 of stuur een e-mail naar info@kunstmin.nl.

  Dankjewel alvast voor de moeite die je neemt om ons dit te laten weten!