• Cabaret

Valentina Tóth

Wildbloei

Valentina Toth met show Wildbloei bij Kunstmin. Ze heeft een rode regenjas aan met een rode paraplu. De achtergrond is blauw.

Een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.

Datum
Locatie
Schouwburg - Kleine Zaal
Tijd
Prijs
€ 19,50
Inclusief
Consumptie

Valentina Tóth

Tragikomische, muzikale en over the top one woman show over vrouwbeeld

In de tragikomische, muzikale en over the top one woman show ’Wildbloei’ verkent Valentina Tóth de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.

Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert Valentina verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf.

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze je met ’Wildbloei’ onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Kort daarop werd zij door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023. Het Parool noemde haar ‘een betoverende, ronduit sensationele performer’, De Volkskrant beschreef haar werk als ‘een eigenzinnig mengsel van kleinkunst, klassieke muziek opera en musical’ en de Theaterkrant schreef: ‘Wat een muzikaliteit, wat een podiumkracht, wat een lef!’.

Gratis te bezoeken met de Kunstmin Pas.

Kan er echt zoveel talent in één persoon zitten?
De Volkskrant
Valentina Tóth heeft een perfect debuutprogramma afgeleverd, een frisse wind in kleinkunstland, een wervelwind
Theaterkrant
Credits
regie: Stephanie Louwrier | Scènefoto’s: Anne van Zantwijk

Deel deze pagina