23-12-2022

Sprankelende Kunstmin kerstvoorstelling Peter vs. Wolf

Naar het wereldberoemde muzieksprookje

Kunstmin presenteert dit jaar de kerstvoorstelling Peter vs. Wolf (8+). Gebaseerd op het wereldberoemde muzieksprookje uit 1936 gecomponeerd door Sergej Prokofjev, een van de allerleukste en spannendste kinderconcerten ooit geschreven.

Vader en zoon Paul R. Kooij en Piet Kooij brengen samen met o.a. een speciaal samengesteld projectorkest van het Dordrechts Philharmonisch deze kerstvoorstelling vol muziek, waarbij alles en iedereen samenkomt; familie, goed én kwaad en de betekenis van een verhaal.

Feelgood kerst met ‘Peter vs. Wolf´
Al vele jaren brengen de twee hoofdpersonages - meesterverteller Aad en zijn zoon Peter – het sprookje naar het toneel. Maar deze keer steekt Peter het sprookje in een eigentijds jasje en geeft het een wel heel bijzondere twist.

Wat begint als een klassieke vertelling, wordt gaandeweg een nieuwe zoektocht waarin Peter de actualiteit opzoekt. Peter is namelijk allang Petertje niet meer, maar een twintiger, compleet met idealen, passie en volop ambities. Het wordt tijd om zijn eigen verhaal te vertellen.

Zijn lieve traditiegetrouwe vader, daarentegen, is uit angst om anderen tegen het hoofd te stoten - of kinderen bang te maken - een steeds bravere vertelling gaan geven van wat ooit een spannend sprookje was met een grote boze wolf. Maar dat gaat nu veranderen…

Kaarten zijn nog verkrijgbaar
‘Peter vs. Wolf’ speelt op zaterdag 24 december om 15.00 uur, maandag 26 december (Tweede Kerstdag) om 15.00 uur en ook op dinsdag 27 december om 19.00 uur, woensdag 28 december om 15.00 uur en donderdag 29 december om 19.00 uur. 

Info & Tickets