Nieuws

25 augustus 2017

Gratis voorstellingen tijdens Dordtse Cultuurnacht

Tijdens de eerste Dordtse Cultuurnacht, op vrijdag 8 september, is iedereen van harte welkom om gratis in Kunstmin en het Energiehuis te genieten van een kleurrijk programma.

Om 22.00 uur brengen Jan Rot en Marjolein Meijers het publiek in zomerse sferen met de zonnige zomerhits van toen en nu in de vrolijke muzikale voorstelling  An + Jan Vakantiealbum. Genieten van deze zomerse muziek onder het genot van een hapje en drankje? Bestel hier uw picknick voor 2 personen.

Jan Rot is eveneens de eerste hoofdgast van de talkshow Kunstmin Live.

In gesprek met een imam e.a. (organisator: Bibliotheek Aanzet)
Doorlopend van 22:30 tot 00:00u kun je in gesprek een non, een transgender, een Wajonger of een imam. Wat beweegt hen? Als bezoeker van de Dordtse Cultuurnacht kun je met hen in gesprek gaan, in Kunstmin. Bibliotheek Aanzet maakt deze bijzondere gesprekken mogelijk.

Een prachtig nacht concert (organisator: Bachfestival)
Laat op de avond, om 23.30 uur, vindt op het toneel van de Grote Zaal een speciaal concert plaats: Sarabande van componist en slagwerker Arnold Marinissen en celliste Katharina Gross. Tijdens dit prachtige concert staan de sarabandes uit de zes cellosuites van J.S. Bach centraal. Rond de zes sarabandes van Bach creëerden Gross & Marinissen een programma met muziek die aansluit bij het karakter van de sarabande, of daarmee juist contrasteert. Zowel de muzikanten als het publiek zitten op het toneel van de Grote Zaal.

Wat is de Dordtse Cultuurnacht?
Tijdens de eerste Dordtse Cultuurnacht openen diverse culturele instellingen gratis tussen 22:00 en 01:00 hun deuren met een spannend programma vol uiteenlopende activiteiten. Op enkele locaties (zoals het Energiehuis) gaat de avond nog langer door. Kijk hier voor het volledige programma van de Dordtse Cultuurnacht op alle deelnemende podia.