Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Camerata RCO

Werk van Janáček & Dvořák

Kom aangenaam in de sfeer van kerst met het unieke kamermuziek ensemble Camerata RCO. Het bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Zij zijn vaste gasten bij Kunstmin in het Energiehuis en bieden je een ontspannen en sfeervol zondagochtendconcert op topniveau. Hun repertoire kiezen ze zelf en daarmee verschilt het van hun orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer.

Het programma voor dit concert bevat een combinatie van warme, Boheemse klanken van de twee belangrijkste Tsjechische componisten.

Programma

Janáček Suite for Strings (zes delen: Moderato- Adagio- Andante con moto- Presto/ Andante/ Presto- Adagio- Andante) (25 min
Dvořák String Quintet in G gr.t. op. 77 (vier delen: Allegro con fuoco – Scherzo. Allegro vivace – Poco andante – Finale. Allegro assai) (35 min)

De Suite van Janáček en het Quintet van Dvořák zijn sterk verbonden met de volksmuziek uit hun regio. Janáček en Dvořák waren goede vrienden en hebben samen zelfs een uitgebreide wandeltocht door de binnenlanden van Bohemen gemaakt, op zoek naar de herkomst van de melodieen van de volksmuziek.

In het Strijkkwartet van Dvořák geeft de toegevoegde contrabas de muziek een extra klankkleur. Het stuk werd ooit geschreven voor een compositiewedstrijd. Dvořák won de wedstrijd met dit stuk.

Over Camerata RCO
Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble is in-residence bij een festival in Levanto, Italië. Recent traden zij op in o.a. Tokio, New York, Seoul, Minsk, Madrid, Los Angeles en Rome. Met als hoogtepunten een optreden in de Grote Zaal van het Concertgebouw tijdens de Robeco Summernights samen met Alexei Ogrintchouk en een tournee langs Franse zomerfestivals met een bewerking van Mahler’s vierde symfonie olv Lucas Macìas Navarro.