Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Scapino Ballet Rotterdam – Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Met live orkest Sinfonia Rotterdam

Plusprogramma: Na afloop van de voorstelling gaat choreograaf en theatermaker Jan Stroeve in gesprek iemand van het gezelschap.

Marcos Morau, een rijzende ster in de Europese theaterwereld, maakt met ‘Cathedral’ een nieuwe grote productie voor Scapino Ballet Rotterdam, geïnspireerd op de muziek van de wereldberoemde componist Arvo Pärt. De muziek wordt live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam en het toneelbeeld is imponerend met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp. Morau maakt internationaal furore met zijn prachtig vormgegeven stukken en inventieve bewegingstaal. De tournee van zijn eerste Nederlandse productie met Scapino, ‘Pablo’, was een groot succes.

‘Dans van rijzende ster Marcos Morau op muziek van Arvo Pärt: een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt.’- De Volkskrant ★★★★

‘De muziek van Arvo Pärt wordt prachtig uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam.’ – NRC ★★★★

Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag voert de dans in ‘Cathedral’ je naar de essentie van het bestaan, de grootsheid van de natuur en het oneindige heelal. Een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

Marcos Morau, choreografie; Arvo Pärt, muziek; Sinfonia Rotterdam, spel

Cathedral, an evening with Arvo Pärt