Praktisch

Onze services & partners

Op onze twee locaties beschikken we over de perfecte mogelijkheden om bezoekers aan je event te inspireren. Vanuit onze passie, door het leveren van creatief maatwerk en dankzij jarenlange ervaring tillen wij je event naar een hoog niveau. Ons team maakt dit mogelijk voor grote en kleine gezelschappen.

We werken samen met creatieve cateraars die je gasten voorzien van lekker eten en drinken. Vanzelfsprekend geeft ons professionele team toptechnici invulling aan je technische wensen qua belichting en geluidsversterking.

Onze twee locaties zijn goed bereikbaar. Dichtbij de snelweg, zes minuten van de afrit en 10 minuten met het OV vanaf Dordrecht Centraal. Daarnaast vind je dichtbij ruime en veilige parkeergelegenheid en zijn onze locaties zeer goed toegankelijk voor mindervaliden.

We zijn ons ook bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met onze Green Key certificering dragen we bij aan de reductie van CO2 uitstoot per bezoeker. Daarnaast werken we aan vermindering van afval, maken we gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en werken we zoveel mogelijk met lokale producten en gaan we het verspillen van voedsel tegen.

Capaciteiten

Aantallen bezoekers bij verschillende opstellingen

De Schouwburg en het Energiehuis zijn dynamische locaties met verschillende soorten zalen die we kunnen ombouwen naar je wensen. De vier podia zijn uitermate geschikt voor een congres of presentatie. Schuif je de tribune in, dan creëer je een dansvloer voor een onvergetelijk feest. Dineer aan lange tafels op het toneel in de Grote Zaal van de Schouwburg. Of gebruik onze vergaderruimtes voor een borrel of als ontvangstruimte.

Je kunt de ruimtes ook combineren. Combineer bijvoorbeeld de Grote Zaal in de Schouwburg met een afsluitende borrel in het Theatercafé. Of gebruik de verschillende ruimtes in het Energiehuis als break-outruimtes na jullie plenaire presentatie in Machine 3. Meer subruimtes nodig voor jouw event? We kunnen verschillende subruimtes in de Schouwburg creëren door bijvoorbeeld gebruik te maken van de modern en ruim opgezette kleedkamers en de Artiestenfoyer. En in het Energiehuis kunnen we naast de vijf eigen ruimtes uitbreiden tot wel 20 subzalen van klein tot groot. Bekijk de zalen hier, of krijg een impressie van het soort event dat je bij ons kunt organiseren.

Plattegronden

Een indruk van onze gebouwen

Om een idee te krijgen van de ruimtes bij Kunstmin, kun je hieronder een dwarsdoorsnede van het Energiehuis en een zaalplattegrond van de Grote Zaal in de Schouwburg downloaden. Een impressie van de zalen en de mogelijkheden, krijg je hier.

Onze zalen zijn te gebruiken in verschillende opstellingen, door de verplaatsbare podia of door verschillende ruimtes te combineren. Wil je de ruimtes liever in het echt bekijken of wil je advies over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Download plattegronden

 • Dwarsdoorsnede Energiehuis PDF 149 KB

 • Zaalplattegrond Grote Zaal PDF 702 KB

Route & parkeren

Uitstekend bereikbaar

Kunstmin is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Onze locaties bevinden zich in de directe nabijheid van de authentieke binnenstad van Dordrecht. Dichtbij de snelweg, zes minuten van de afrit en 10 minuten met het OV vanaf Dordrecht Centraal. We bieden ruime parkeergelegenheid, direct gelegen naast het Energiehuis, en vlakbij de Schouwburg.

Kunstmin | locatie Schouwburg

Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht

Kunstmin | locatie Energiehuis
Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Kunstmin bereiken met de auto

Parkeergarage Energiehuis
Bij de Schouwburg en in de omliggende straten rond de Schouwburg en het Energiehuis is openbaar parkeren beperkt en tegen betaling mogelijk. In Parkeergarage Energiehuis kunnen bezoekers ruimschoots parkeren. Vanaf de parkeergarage ben je in een mum van tijd in het Energiehuis en loop je in vijf minuten naar de Schouwburg.

Bezoekers kunnen zowel voor de Schouwburg als het Energiehuis parkeren in Parkeergarage Energiehuis. Overdag bedraagt het tarief € 1,30 per uur. Parkeren tussen 18.00 en 6.00 uur kost maximaal € 3,-.

In de parkeergarage is ook een overdekte fietsenstalling aanwezig. De fietsenstalling is geopend van 07.30 tot 01.30 uur. Na die tijd kun je binnenkomen door je te melden bij de intercom.

Looproute vanaf Parkeergarage Energiehuis naar de Schouwburg
Vanaf de parkeerplaats bij het Energiehuis is het 5 minuten lopen naar de Schouwburg. Je loopt vanaf het parkeerterrein langs het Energiehuis over de Noordendijk. Je kunt het beste de Noordendijk oversteken bij de Molen. Vervolgens ga je met de trappen naar beneden de Godfried Schalckensingel in. Wanneer je vervolgens rechtdoor loopt vind je na ongeveer 200 meter de Schouwburg aan je rechterzijde.

Vanaf de A15 komend op de N3 (randweg)
Neem afslag 23 ‘Dordrecht Centrum’ en volg vervolgens de borden ‘Centrum’. Sla op het kruispunt met de Oranjelaan (stoplichten) rechtsaf. Sla bij het volgende stoplicht linksaf de Noordendijk op. De borden P-Energiehuis wijzen je verder de weg.

Vanaf de A16 vanuit Rotterdam
Neem de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel. Neem afslag 21 ‘Dordrecht’. Sla bij de stoplichten rechtsaf: je rijdt nu op de Laan der Ver. Naties die overgaat in de Dokweg. Ga het spoorviaduct onderdoor en sla vervolgens bij de stoplichten rechtsaf. Je vervolgt de weg langs het station. Neem op de rotonde de tweede afslag. Sla bij de stoplichten vervolgens rechtsaf en ga daarna direct links de Oranjelaan op. Bij de tweede stoplichten sla je linksaf de Noordendijk op. De borden P-Energiehuis wijzen je verder de weg.

Voor het gebruik van de ANWB-routeplanner is de juiste aanduiding: Energieplein, Dordrecht.

Kunstmin te voet bereiken

Beide gebouwen zijn vanaf het centraal station in Dordrecht goed aan te lopen. De Schouwburg bevindt zich op 1 km van het station, op zo’n 13 minuten loopafstand. De route van het station naar de Schouwburg vind je hier. Het Energiehuis ligt op 1,4 km van het station. Je loopt in ongeveer 18 minuten van het station naar het Energiehuis via deze route.

Kunstmin bereiken met het openbaar vervoer

Locatie Schouwburg
Vanaf het centraal station van Dordrecht stoppen buslijnen 3 (naar Oudelandshoek) en 4 (naar Staart) bij de halte ‘Oranjelaan’. Vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen naar de Schouwburg. Je steekt over bij het kruispunt en loopt de Stooplaan in. Aan het eind van deze weg vind je de Schouwburg.

Vanaf het centraal station kun je ook buslijn 10 nemen en uitstappen bij de halte ‘Kunstmin’.

Locatie Energiehuis
Vanaf centraal station Dordrecht is het Energiehuis te bereiken met buslijn 10 (halte ‘Energiehuis’) en buslijnen 3 en 4 (halte ‘Noordendijk’). Steek bij de halte ‘Noordendijk’ de weg over de Noordendijk in. Het Energiehuis bevindt zich aan je rechterzijde.

Catering

Van ontbijt tot borrel

Van ontbijt tot diner. Wij hebben verschillende cateringpartners om je event culinair tot een succes te maken. We werken zoveel mogelijk met lokale partners en producten. Vertel ons je wensen en wij zorgen samen met onze partners voor de perfecte invulling.

Technisch

Technische lijsten en licht- en geluidsspecificaties

Ons team van toptechnici staat voor je klaar om van jouw event ook een onvergetelijk moment te maken op het gebied van licht, geluid en beeld. Onze technici luisteren naar je wensen, maar denken ook graag met je mee. Met meer dan 200 voorstellingen en concerten per jaar voor ons theaterpubliek, draaien onze technici hun handen niet om voor een gave lichtshow, een livestream met interactiemogelijkheden of een groot dansfeest. Ben je benieuwd naar de technische mogelijkheden voor jouw event? Neem dan contact met ons op.

Technische lijsten

 • Grote Zaal – Locatie Schouwburg

  • Technische lijst Grote Zaal
   PDF 2 MB
  • Kaplijst Grote Zaal (Word, invulbaar)
   DOCX 2 MB
  • Kaplijst Grote Zaal (Excel, invulbaar)
   XLSX 13 KB
  • Lichtplan Grote Zaal
   PDF 478 KB
 • Kleine Zaal – Locatie Schouwburg

  • Technische lijst Kleine Zaal
   PDF 580 KB
 • Ketel 1 – Locatie Energiehuis

  • Technische lijst Ketel 1
   PDF 3 MB
  • Lichtplan Ketel 1
   PDF 74 KB
  • Zaalplattegrond Ketel 1
   PDF 486 KB
 • Machine 3 – Locatie Energiehuis

  • Technische lijst Machine 3
   PDF 2 MB
  • Lichtplan Machine 3
   PDF 54 KB
  • Zaalplattegrond Machine 3
   PDF 162 KB

Huurvoorwaarden

Er zijn wat huisregels en algemene huurvoorwaarden aan jouw event bij Kunstmin gebonden. Niks geks, maar wel goed om te weten. Je vindt ze hieronder.

Download hier

 • Algemene huurvoorwaarden PDF 144 KB