• Toneel
  • do 27 mrt 2025

Wat We Doen

The City She Loves Me

In ‘The City She Loves Me’ verkennen drie jongeren en drie filmmakers het thema van jongeren die de stad verlaten. Tijdens het samenwerken aan het script ontdekken ze verschillende perspectieven.

Datum
do 27 mrt
Locatie
Schouwburg - Kleine Zaal
Tijd
20.15 - 21.45
Prijs
€ 19,50
Inclusief
Consumptie

Wat We Doen

Donderdag 27 maart

Theater over film rond de vraag: wat is een stad zonder jongeren?

Stel, op een dag besluiten alle jongeren in de stad om te vertrekken. Wat is de stad zonder hen? In ‘The City She Loves Me’ gaan drie jongeren met drie ervaren filmmakers aan de slag met dat thema. Terwijl ze samen in de writers’ room aan het script werken, komen ze erachter dat ze allemaal een heel ander beeld hebben van jongeren, van opgroeien en van de stad. Langzaam beginnen scènes uit de film en de gesprekken aan tafel door elkaar te lopen.

De voorstelling wordt gemaakt met drie acteurs, die zowel de filmmakers als de jongeren spelen. Ze springen op een hilarische manier heen en weer tussen het volwassen perspectief en de jonge ogen, tot je je gaat afvragen wie nu precies wat zegt en vooral wat waar is.

‘The City She Loves Me’, theater over film met een toefje film aan het einde, is het vervolg op ‘Angry Young Men’ (“Scherpe dialogen, overtuigend spel en geïnspireerde urban tracks”, schreef Theaterkrant) en ‘So Far So Good’, maar ook te begrijpen als je die niet gezien hebt.

Scherpe dialogen, overtuigend spel en geïnspireerde urban tracks
Theaterkrant over ‘Angry Young Men'
Een voorstelling die ritmisch staat als een huis. De raps wisselen het spel af, een slim lichtplan houdt de dynamiek vast en zo hiphopt en swingt ‘Angry Young Men’ naar een schrijnende finale vol vragen
Trouw over ‘Angry Young Men’
Credits
tekst en regie: Floris van Delft | spel: Mees Hilhorst, Nadia Amin en Laurien van Rijswijk

Deel deze pagina
Datum do 27 mrt
Tijd 20.15 - 21.45
Locatie Kunstmin - Kleine Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda