• Toneel

WAT WE DOEN

Mensen zoals jij

Een man gekleed in roze satijnen kleren die netjes zit

Schrijver en regisseur Floris van Delft vervlecht zijn eigen oer-Hollandse familiegeschiedenis met de familieverhalen van mensen duizenden kilometers hier vandaan. Zijn taboes een universeel gegeven?

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 25,00
2e rang
€ 21,00
Inclusief
Consumptie

WAT WE DOEN

Persoonlijk familie-epos over generaties die zwijgen

‘Mensen zoals jij’ van theatergezelschap WAT WE DOEN is een persoonlijk familie-epos over drie generaties die niet kunnen of willen praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Het zwijgen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet over alles. Wat betekenen gesprekken nog als ziekte, verlangen en angst niet op tafel mogen of kunnen komen?

Schrijver en regisseur Floris van Delft, maker van theaterhits als ‘Schijn’ (Fahd Larhzaoui) en ‘JA’ (Nasrdin Dchar), vervlecht in deze voorstelling zijn eigen oer-Hollandse familiegeschiedenis met de ervaringen van mensen die hun wortels duizenden kilometers hier vandaan hebben. Hun familieverhalen lijken sprekend op die van zijn eigen bloedverwanten. In ‘Mensen zoals jij’ stelt hij de vraag: zijn taboes een universeel gegeven? En hoe open zijn we werkelijk in Nederland?

Credits
tekst en regie: Floris van Delft | spel: Matthijs IJgosse, Juan Zyad, Imanuelle Grives e.a. | muziek: Haytham Safia | beeldende kunst: Quentley Barbara | kostuums en beeld: Nicky Nina de Jong | licht en techniek: Remko van den Ende

Deel deze pagina