• Toneel
  • do 20 mrt 2025

Trompettist in Auschwitz

Soy Kroon en Thomas Cammaert

Lex van Weren, een zelfgetrainde trompettist, overleefde Auschwitz als enige van zijn familie. Zijn verhaal, verteld door acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon, vormt de kern van deze ontroerende theaterproductie.

Datum
do 20 mrt
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
20.00 - 21.15
1e rang
€ 30,00
2e rang
€ 26,00
Inclusief
Consumptie

Trompettist in Auschwitz

Donderdag 20 maart

Het aangrijpende verhaal van Auschwitz-gevangene 163848

‘Trompettist in Auschwitz’ is een verhaal van overleven en je vastklampen aan het kleinste sprankje schoonheid in een verder compleet duistere wereld. Het is een verhaal over één van de zwartste bladzijden uit de wereldgeschiedenis, dat aantoont hoe belangrijk het is dat we blijven herdenken. Thomas Cammaert en Soy Kroon vertellen en spelen het bijzondere, aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de trompettist in Auschwitz.  

Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen op de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport gezet naar vernietigingskamp Auschwitz, is het de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 163848. In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie: “Schrijnend theater dat binnenkomt.” (Dagblad van het Noorden ****)    

Intieme scènes maken indruk
NRC
Schrijnende nachtmerrie die binnenkomt
Dagblad van het Noorden
Indrukwekkend theater
Theaterkrant
Credits
script: Allard Blom, naar het boek van Dick Walda | regie: Eddy Habbema | spel: Soy Kroon en Thomas Cammaert

Deel deze pagina
Datum do 20 mrt
Tijd 20.00 - 21.15
Locatie Kunstmin - Grote Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda