• Toneel
  • vr 22 nov 2024

Susies Haarlok, Veenfabriek & Rijksmuseum Boerhaave

ECHT(!)

In een wereld vol fake news en complotdenken onderzoeken de makers van ‘ECHT(!)’ de complexiteit van realiteit in een muzikale theatertrip, geïnspireerd door wetenschap. 

Datum
vr 22 nov
Locatie
Schouwburg - Kleine Zaal
Tijd
20.15 - 21.45
Prijs
€ 19,50
Inclusief
Consumptie

Susies Haarlok, Veenfabriek & Rijksmuseum Boerhaave

Vrijdag 22 november

Muzikale theatertrip als geestverruimende ervaring. Echt? ECHT!

Hoe weet je nog wat echt is in deze tijden van fake news, complotdenken en AI? Zijn er meerdere waarheden? Bestaat er wel zoiets als dé realiteit? En zo ja, nemen we die allemaal hetzelfde waar? Waar is bewustzijn van gemaakt? 

De musicerende theatermakers van Susies Haarlok, actrice Ruta van Hoof en ontwerper John Van Oostrum groeven zich in als dassen, dwaalden door kwantumvelden, dompelden zich onder in complotten en lieten zich naaien door cybercriminelen. Geïnspireerd door wetenschappers van Rijksmuseum Boerhaave componeerden ze een muzikale theatertrip. Het ene moment verplaats je je in het perspectief van vleermuizen en walvissen, dan weer hoor je een aanhanger van de reptielen-complottheorie zingen. Dit alles in een levende video-installatie, waarin deep fakes samenvloeien met door de ruimte afgeschoten elementaire deeltjes. ‘ECHT(!)’ is een geestverruimende ervaring: een universum dat probeert alle universa te vatten. Je zult de zaal als herboren verlaten. Echt? ECHT!

Credits
concept en muziek: Susies Haarlok | spel: Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik, Arthur Wagenaar en Ruta van Hoof | installatie: John van Oostrum, Noemi Biro en Pleun Gremmen | eindregie: John van Oostrum | dramaturgie: Joeri Vos

Deel deze pagina
Datum vr 22 nov
Tijd 20.15 - 21.45
Locatie Kunstmin - Kleine Zaal
Bestel kaarten