• Dans
  • vr 13 dec 2024

Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

Het Zwanenmeer

‘Het Zwanenmeer’, het betoverende klassiek-romantische ballet, vertelt het tragische liefdesverhaal van prins Siegfried en de betoverde prinses Odette, een tijdloos meesterwerk tot leven gebracht. 

Datum
vr 13 dec
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
20.00 - 22.00
1e rang
€ 49,50
2e rang
€ 45,50
Inclusief
Consumptie

Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

Vrijdag 13 december

Betoverend hoogtepunt van het klassiek-romantisch balletrepertoire

Geen ballet spreekt meer tot de verbeelding dan het ‘Het Zwanenmeer’ uit 1894. Marius Petipa en zijn assistent Lev Ivanov waren eind negentiende eeuw dan ook in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Tsjaikovski. Het werk wordt wereldwijd gezien als het feeërieke hoogtepunt van het klassiek-romantisch ballet en is nog steeds een van de meest uitgevoerde stukken ter wereld. Schitterende kostuums en decors doen de rest om het publiek te betoveren. 

‘Het Zwanenmeer’ vertelt het tragische liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, een beeldschone prinses die door een tovenaar is veranderd in een zwanenkoningin. Bij een bal op het kasteel denkt Siegfried haar weer te zien en bloeit zijn liefde op in een hartstochtelijke pas de deux. Hij wordt echter bedrogen: zijn danspartner is de dochter van de tovenaar. De prins ontdekt het verraad, maar is hij nog op tijd om zijn grote liefde Odette te redden?

Credits
muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski | choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov

Deel deze pagina
Datum vr 13 dec
Tijd 20.00 - 22.00
Locatie Kunstmin - Grote Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda