• Dans

Scapino Ballet Rotterdam ism Opera2Day en DoelenEnsemble

Song of the Dark Forest

Donkere sfeer, dansers met handen op elkaar. Vooraanzien belicht.

Het volledige ensemble van Scapino Ballet brengt met een operazanger en het DoelenEnsemble het aangrijpende ‘Song of the dark forest’. Met indringende liederen en werk van vier choreografen.

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 35,00
2e rang
€ 31,00
Inclusief
Consumptie

Scapino Ballet Rotterdam ism Opera2Day en DoelenEnsemble

Met livemuziek door het DoelenEnsemble

Het aangrijpende, meeslepende en troostrijke Song of the dark forest wordt uitgevoerd door het volledige ensemble van Scapino Ballet en een operazanger, live begeleid door het DoelenEnsemble. In de voorstelling wordt de tragiek van de oorlog bezongen. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden, maar hij wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en werk van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Muzikaal is er een hoofdrol voor Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov, waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Als slot wordt er gedanst op het recente ‘Prayer for Peace’ van Sergey Akhunov, een titel die de lading van deze voorstelling mooi dekt.

Credits
concept en regie: Serge van Veggel | choreografie: Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas en Miller de Nobili | muzikale leiding: Maarten van Veen en Arie van Beek

Deel deze pagina