• Dans
  • vr 28 feb 2025

Scapino Ballet Rotterdam

Cathedral

Scapino Ballet Rotterdam brengt opnieuw ‘Cathedral, an evening with Arvo Pärt‘ van de Spaanse maker Marcos Morau. Ontdek de betoverende mix van kunstvormen en vernieuwende bewegingstaal.

Datum
vr 28 feb
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
20.00 - 22.00
1e rang
€ 35,00
2e rang
€ 31,00
Inclusief
Consumptie

Scapino Ballet Rotterdam

Vrijdag 28 februari

Een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie

Scapino Ballet Rotterdam herneemt het succesvolle ‘Cathedral, an evening with Arvo Pärt’ van de veelgeprezen Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met zijn combinatie van kunstdisciplines, verbluffende vormgeving en inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld. 

‘Cathedral’ neemt je mee naar een wereld die wordt beheerst door digitale technieken, waarin we steeds meer het contact met elkaar verliezen. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars creëren een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling. “Een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.” (de Volkskrant ****)     

Een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. ‘Cathedral’ is een indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie
de Volkskrant
Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos
NRC
De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald. ‘Cathedral’ doet op meerdere fronten denken aan de film ‘2001: A Space Odyssey’ van Stanley Kubrick
Trouw
Credits
regie: Marcos Morau | choreografie: Marcos Morau en Lorena Nogal | muziek: Arvo Pärt

Deel deze pagina
Datum vr 28 feb
Tijd 20.00 - 22.00
Locatie Kunstmin - Grote Zaal
Bestel kaarten