• Toneel
  • za 26 okt 2024

Sadettin K

Return of the King

In ‘Return of the King’ vertelt Sadettin Kırmızıyüz het verhaal van zijn vaders remigratie naar Turkije na vijftig jaar in Nederland. Een mix van humor en reflectie neemt je mee op deze reis. 

Datum
za 26 okt
Locatie
Schouwburg - Kleine Zaal
Tijd
20.15 - 21.30
Prijs
€ 19,50
Inclusief
Consumptie

Sadettin K

Zaterdag 26 oktober

Sadettin gaat zijn gepensioneerde vader achterna naar Turkije

In de jaren zeventig droomde de vader van Sadettin Kırmızıyüz ervan om in Nederland genoeg geld te verdienen zodat hij daarna in Turkije een goed leven kon leiden. Zoals zovelen van zijn generatie deed hij er veel langer over dan gepland, maar na vijftig jaar wonen en werken was het dan eindelijk zover. Hij stapte in het vliegtuig naar Turkije, om daar als koning te leven.  

Na het succes van ‘CITIZEN K’ en ‘Somedaymyprincewill.com’ werken meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz en regisseur Casper Vandeputte opnieuw samen. Hun nieuwe voorstelling ‘Return of the King’ gaat over de remigratie van Sadettins gepensioneerde vader. Hoe is het voor zijn vader geweest om al die jaren te gast te zijn in Nederland? Welke veranderingen waren er in die periode en welke invloed heeft dat gehad op Sadettin en diens eigen kinderen? En waarom zit het vertrek van zijn vader hem zo dwars? Met een mix van humor en relativering neemt Sadettin je mee op reis, zijn vader achterna.

Credits
Concept, tekst en spel: Sadettin Kırmızıyüz | tekst en regie: Casper Vandeputte | decor: Sacha Zwiers | kostuum: Lotte Goos

Deel deze pagina
Datum za 26 okt
Tijd 20.15 - 21.30
Locatie Kunstmin - Kleine Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda