• Jeugd & Familie

Robin Hood

Phion i.s.m. Theater Sonnevanck (vanaf 7 jaar)

Man verkleed als Robin Hood met viool in de jungle

Iedereen kent Robin Hood en zijn vrienden. De volksheld komt tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Een betoverend muzikaal spektakel voor de hele familie, vol humor.

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 24,50
2e rang
€ 20,50
Inclusief
Consumptie

Robin Hood

Een muzikaal theaterspektakel voor de hele familie

Iedereen kent de legende van ‘Robin Hood’. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Het orkest, bestaande uit 30 musici, zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een groep acteurs én de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

Met ‘Robin Hood’ maken Phion en Theater Sonnevanck een laagdrempelige remake van de bekende legende en trekken ze het verhaal over deze volksheld naar het nu. Een productie uit Oost-Nederland voor de grote zaal, voor iedereen vanaf 6 jaar. Robin Hood wordt geschreven door Ilse Warringa (o.a. bekend van De Luizenmoeder), geregisseerd door Daniël van Klaveren en het muziek concept is van Joris Nassenstein.

Credits
tekst Ilse Warringa | concept & regie Daniël van Klaveren | muziek concept Joris Nassenstein | spel Yamill Jones, Erik van Muiswinkel, Ayrton Kirchner, Whitney Sawyer, Korneel Evers, Catoo Post en Howard Komproe | vormgeving Dieuweke van Reij |coproductie Theater Sonnevanck & Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel | Beeld Benning & Gladkova

Deel deze pagina