• Toneel
  • do 7 nov 2024

Orkater en Bijlmer Parktheater

Stepping Stones

Orkater en Bijlmer Parktheater vervolgen hun drieluik met ‘Stepping Stones’, waarin de huidige tijd wordt verkend. Alyssia en Brian trotseren familiedruk en stigma’s.   

Datum
do 7 nov
Locatie
Energiehuis - Machine 3
Tijd
20.00 - 21.30
Prijs
€ 22,50

Orkater en Bijlmer Parktheater

Donderdag 7 november

Stuk over de zoektocht van derde generatie Surinamers, met livemuziek als kloppend hart

Na de succesvolle voorstellingen ‘Woiski vs. Woiski’ en ‘De Gliphoeve’ presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater het laatste deel van hun drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland. Waar eerder het verleden centraal stond, verkent ‘Stepping Stones’ de huidige tijd. Zus en broer Alyssia en Brian hebben hun dromen en ambities. De weg is voor ze vrijgemaakt door de voorgaande generaties. Door hun oom en selfmade man Orlando, rijk geworden in de modewereld, en door oma Hedy, ooit zangeres van de legendarische band Stepping Stones. Maar in hun zoektocht naar een succesvol leven blijkt dat Alyssia en Brian zich niet altijd durven uit te spreken ten opzichte van hun familie en elkaar. Hoe overbruggen ze de stigma’s die er in de maatschappij leven, maar ook de vooroordelen die ze hebben ten aanzien van elkaar?  

Livemuziek is het kloppend hart van de voorstelling én van de familie in ‘Stepping Stones’. De muziek – jazz, funk, reggae en kaseko – is daarin het fundament, dat wordt aangevuld met hiphop en fusion. 

Buitengewoon geslaagde, biografische muziektheatervoorstelling
NRC over ‘Woiski vs. Woiski'
Warmbloedige ode aan liefde en hoop, tegen de klippen op. (…) Een toegankelijk verteld stukje Nederlandse migratiegeschiedenis, met een kloppend hart
de Volkskrant over ‘De Gliphoeve’
Credits
Tekst: Roziena Salihu, Maarten van Hinte en Geert Lageveen | regie: Geert Lageveen | compositie en muzikale leiding: Gery Mendes | spel: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Fjodor Jozefzoon, Gery Mendes en Romy Vreden | muziek: Sophie Anglionin, Walther Muringen e.a. | scenografie: Ruben Wijnstok | kostuums: Arien de Vries

Deel deze pagina
Datum do 7 nov
Tijd 20.00 - 21.30
Locatie Energiehuis - Machine 3
Bestel kaarten