• Jeugd & Familie
  • zo 17 nov 2024

Nieuwe Philharmonie o.l.v Leertouwer

Babar (vanaf 6 jaar)

Babar, een olifantje dat opgroeit in de stad, beleeft avonturen met vrienden Arthur en Céléste. De Nieuwe Philharmonie brengt dit geliefde verhaal tot leven met muziek en illustraties. 

Datum
zo 17 nov
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
14.00 - 15.15
1e rang
€ 22,50
2e rang
€ 18,50
Inclusief
Consumptie

Nieuwe Philharmonie o.l.v Leertouwer

Zondag 17 november

De muzikale reis van Babar

Babar is een olifantje dat bij een lieve oude dame opgroeit in de stad. Maar is hij daar wel het gelukkigst? Hoort een olifantje wel in de stad te wonen? Samen met zijn vriendjes Arthur en Céléste beleeft Babar dolle avonturen en leert hij zijn eigen weg te vinden. Hoe zou dit avontuur eindigen?  

De Nieuwe Philharmonie blaast letterlijk en figuurlijk nieuw leven in het verhaal van Babar. Céline de Brunhoff verzon Babar als ‘verhaaltje voor het slapengaan’ voor haar kinderen en haar echtgenoot Jean maakte er prachtige illustraties bij. Het werd als prentenboek uitgegeven in 1931 en componist Francis Poulenc verklankte het verhaal naar muziek. Tjeerd Bischoff en Johannes Leertouwer maakten een nieuwe Nederlandse versie van dit geliefde muziekverhaal. Hierin komen de muziek van Poulenc en de illustraties van Jean de Brunhoff op het podium samen met het verhaal over Babars avonturen.  

Babar (6+) is een ontroerende en beeldende voorstelling voor de hele familie, waar kinderen spelenderwijs kennismaken met alle kleuren die een orkest tot klinken kan brengen. 

Credits
Uitvoerenden: Nieuwe Philharmonie o.l.v. Johannes Leertouwer  |  Nederlandse tekst: Johannes Leertouwer en Tjeerd Bischoff  | Muziek: F. Poulenc L’histoire du Babar, le petit éléphant FP129

Deel deze pagina
Datum zo 17 nov
Tijd 14.00 - 15.15
Locatie Kunstmin - Grote Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda