• Toneel
  • za 18 jan 2025

Liz Snojink en Porgy Franssen

DOEK!

‘DOEK!’, Maria Goos’ bekroonde toneelstuk, keert terug met Liz Snoijink en Porgy Franssen als acteurs Lies Oorthuizen en Richard Berkhove. Een meeslepende komedie over liefde en kunst. 

Datum
za 18 jan
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
20.00 - 22.00
1e rang
€ 32,00
2e rang
€ 28,00
Inclusief
Consumptie

Liz Snojink en Porgy Franssen

Zaterdag 18 januari

Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord

Maria Goos’ klassieker ‘DOEK!’, die in 2011 de prestigieuze Toneel Publieksprijs won, is terug in het theater. Liz Snoijink en Porgy Franssen spelen de acteurs Lies Oorthuizen en Richard Berkhove. Op het toneel weten zij elkaar tot grote hoogten te stuwen, maar buiten het podium staat een destructieve kant een grote liefde in de weg, waardoor ze elkaar uit het oog verliezen. Wanneer diverse tegenspeelsters van Richard hun rol hebben teruggegeven in een gepland toneelstuk, wordt Lies ingevlogen om de voorstelling van een voortijdige dood te redden. De chemie tussen hen werkt nog steeds en niet alleen op het toneel. ‘DOEK!’ is voor elke acteur een uitdaging om te spelen: een schurende komedie over echt en onecht op het toneel, in de kunst en in de liefde.

Een drama in een komedie
de Volkskrant
Wonder van eenvoud, timing en vakmanschap. Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord: het is een uitermate scherpe en geestige tekst, met soms briljante vondsten
GPD
De diepere laag geeft komische scènes en gevatte dialogen hun scherpe randje (…) op het puntje van je stoel
De Telegraaf
Goos op dreef met bitse dialogen en oneliners
Het Parool
Credits
tekst: Maria Goos| regie: Jan-Paul Buijs | spel: Liz Snoijink en Porgy Franssen

Deel deze pagina
Datum za 18 jan
Tijd 20.00 - 22.00
Locatie Kunstmin - Grote Zaal
Bestel kaarten