• Klassiek
  • zo 5 jan 2025

Lilian Farahani & Maurice Lammerts van Bueren

NOMAD

Sopraan Lilian Farahani neemt je mee op een krachtige muzikale reis door Frankrijk, Spanje en Perzië, begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren. 

Datum
zo 5 jan
Locatie
Energiehuis - Machine 3
Tijd
11.00 - 12.00
Prijs
€ 23,50

Lilian Farahani & Maurice Lammerts van Bueren

Zondag 5 januari

Een meeslepende reis door klank en emotie

In het liedprogramma ‘Nomad’ neemt sopraan Lilian Farahani je mee op een muzikale reis naar Frankrijk, Spanje en Perzië. Lilian stort zich daarbij vol overgave op de muziek van Ravel, Piazzolla, Vali, Dvorák en Ramirez. Ze wordt begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren, een van de meest begenadigde liedbegeleiders van ons land.  

Van de beschaafde ingetogenheid van het gangbare liedrecital is weinig sprake. Lilian kiest voor stevige vertolkingen, vol vuur en verbeelding. Zij heeft een aantrekkelijk, vol en dynamisch geluid. De liederen die Lilian tijdens het concert zingt zijn terug te vinden op haar tweede CD ‘Nomad’ die in januari 2024 uitkwam. 

Lilian Farahani studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Dutch National Opera Academy in Amsterdam. Daarna volgde een voorspoedige carrière als opera-, lied- en concertzangeres. Sinds 2007 treedt ze als soliste regelmatig in binnen- en buitenland op. Bij De Nationale Opera schitterde ze in verschillende opera’s. Verder soleerde ze bij het London Symphony Orchestra, het Residentie Orkest Den Haag, het Nederlands Kamerorkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Nederlands Blazers Ensemble.
 

Datum zo 5 jan
Tijd 11.00 - 12.00
Locatie Energiehuis - Machine 3
Bestel kaarten