Legendary Albums Live Presenteert

Nirvana's MTV Unplugged in New York

Een tekstvak met: Nirvana's MTV Unplugged in New York

Legendary Albums Live nodigt de LA-Live band uit voor een remake van een van de meest iconische rock-optredens. Een heerlijk theaterconcert waarin het legendarische Nirvana centraal staat.

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 32,50
2e rang
€ 28,50
Inclusief
Consumptie

Legendary Albums Live Presenteert

Remake van een van de meest iconische optredens uit de rockgeschiedenis

Legendary Albums Live nodigt de LA-Live band voor een indringende remake van een van de meest iconische optredens uit de rockgeschiedenis. In 1993, op het hoogtepunt van zijn roem, werd de legendarische grungeband Nirvana uitgenodigd om op te treden in de ‘Unplugged’-serie van MTV. De set die ze speelden zou een plekje in ons collectieve geheugen opeisen. Nirvana opende met een cover van David Bowie’s ‘The Man Who Sold the World’ en de toon voor de rest van de show was gezet: rauw en emotioneel geladen.

Frontman Kurt Cobain was in topvorm. Zijn optreden ademde de kwetsbaarheid en de pijn die altijd al de rode draad in zijn songs vormden. Het was een van de laatste optredens van Nirvana: vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen en dat betekende het einde van een van de invloedrijke bands van de jaren negentig.

Bekijk ook eens

Volledige agenda