• Toneel
  • do 15 mei 2025

Jeroen Spitzenberger, Shelly Bos e.a.

Cyrano

Cyrano‘ is een tragikomische klassieker over liefde en zelfbeeld. Jeroen Spitzenberger speelt de titelrol in deze eigentijdse bewerking met poëzie, livemuziek en scherpe teksten.

Datum
do 15 mei
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
20.00 - 22.00
1e rang
€ 39,50
2e rang
€ 35,50
Inclusief
Consumptie

Jeroen Spitzenberger, Shelly Bos e.a.

Donderdag 15 mei

Liefde, Poëzie als wapen in een Moderne Draai aan Cyrano de Bergerac

Het iconische verhaal over Cyrano de Bergerac is een tragikomische klassieker over gezien en gehoord worden in de liefde. Met taal en verbeelding als wapen en voor de zekerheid een zwaard achter de hand. Acteur Jeroen Spitzenberger speelt de titelheld, zijn droomrol, in deze gloednieuwe en eigentijdse bewerking vol met fonkelende poëzie, livemuziek en spitsvondige teksten, scherper dan een sabel.  

In het wereldberoemde verhaal, gespeeld door elfkoppige topcast van acteurs en muzikanten, ontwikkelt zich een spannende liefdesdriehoek. Cyrano, de charmante en eigenzinnige meesterdichter, verbergt zijn liefde voor Roxanne (Shelley Bos) vanwege zijn opvallende, lelijke neus. Hij zet de knappe Christian (Keanu Visscher) in om haar hart toch te winnen. 

‘Cyrano’ is een tijdloos verhaal over liefde, zelfbeeld en de druk van de maatschappij – actueler dan ooit in een tijd waarin social media de perceptie van ons ideaalbeeld beïnvloedt – dat je een keer gezien móet hebben! 

Credits
Tekst: Edmond Rostand | bewerking: Jibbe Willems | regie: Jasper Verheugd | spel: Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher, Rian Gerritsen, Job Greuter, Finn Poncin, Jefferson Manson, Sem Konijn, Inonge Jante Stekelenburg en Julie-Anne Sikkens | muziek: Fons Merkies | decor- en kostuumontwerp: Joris van Veldhoven

Deel deze pagina
Datum do 15 mei
Tijd 20.00 - 22.00
Locatie Kunstmin - Grote Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda