• Show
  • za 17 mei 2025

Jennifer Evenhuis, Renate Reijnders e.a.

De Moedermonologen

‘De Moedermonologen’ toont tien monologen over hedendaags moederschap: humoristisch, rauw en met zelfspot. Een feest van herkenning voor iedereen.

Datum
za 17 mei
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
20.00 - 21.30
1e rang
€ 27,50
2e rang
€ 23,50
Inclusief
Consumptie

Jennifer Evenhuis, Renate Reijnders e.a.

Zaterdag 17 mei

Eerlijke verhalen over het moederschap anno nu, herkenbaar, rauw en met zelfspot

Er wordt vaak aangenomen dat een ‘echte’ vrouw ook een ‘echte’ moeder is. Vrouwen zouden een ‘moederinstinct’ hebben waardoor ze weten dat ze kinderen willen en hoe ze voor die kinderen moeten zorgen. Maar is dat wel zo? In ‘De Moedermonologen’ brengen drie actrices tien monologen over het moederschap anno nu: humoristisch, rauw, activistisch en met de broodnodige zelfspot. Verhalen over de struggles, taboes en scherpe randjes van het moederschap. Over dingen die je soms denkt, maar niet hardop durft te zeggen. Dat je wél van je kind houdt, maar niet van het moeder zijn. Dat je hoopte dat je kind anders zou zijn dan het is. Dat je er onzeker van wordt of juist heel erg kwaad. Maar dat je dat niet zegt omdat je bang bent de enige te zijn. ‘De Moedermonologen’ wordt een feest van erkenning en herkenning, voor moeders, niet-moeders, vaders en andere mensen. Want moeder zijn, worden of misschien juist nooit worden, is niet zomaar iets. 

Credits
Tekst: Claudia de Breij, Stella Bergsma e.a. | met afwisselend: Ilse Warringa, Nadja Hüpscher, Jennifer Evenhuis, Margôt Ros, Lucretia van der Vloot, Tatum Dagelet, Renate Reijnders, Astrid van Eck, Rian Gerritsen, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Anne-Marie Jung

Deel deze pagina
Datum za 17 mei
Tijd 20.00 - 21.30
Locatie Kunstmin - Grote Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda