• Toneel
  • do 8 mei 2025

Jan Kooijman, Edwin Jonker e.a.

Nieuwe Buren

In ‘Nieuwe Buren’ ontrafelt Saskia Noort de duistere kanten van ogenschijnlijk perfecte levens in een nieuwbouwwijk, waar intriges en geheimen de boventoon voeren.  

Datum
do 8 mei
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
20.00 - 22.00
1e rang
€ 34,50
2e rang
€ 30,50
Inclusief
Consumptie

Jan Kooijman, Edwin Jonker e.a.

Donderdag 8 mei

Verhaal vol intriges, liefdesaffaires, geheimen en onderlinge spanningen

Met ‘Nieuwe Buren’ schreef Saskia Noort een bestseller rond thema’s als liefde, jaloezie, vriendschap, overspel en de complexiteit van relaties. We zien Eva en Peter, die na een zware periode zonder veel enthousiasme hun villa in een nieuwbouwwijk betrekken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun buren kennen: het vrijgevochten stel Steef en Rebecca. Beide echtparen lijken het perfecte leven en een gelukkig huwelijk te hebben, maar schijn bedriegt. Er ontstaan intriges en liefdesaffaires, geheimen worden onthuld en de levens van de personages raken steeds meer verstrengeld. Tot er geen weg terug meer is. 

‘Nieuwe Buren’ speelt met de spanning van alledaagse situaties, herkenbare fantasieën en biedt een inkijkje in zowel het uitkomen van angsten als van verlangens. Het boek stond na het verschijnen in 2006 maar liefst acht weken bovenaan in de bestseller top-60, gevolgd door de succesvolle televisieserie. Nu volgt dan eindelijk de langverwachte toneelbewerking. 

Credits
Script: Bart van den Donker, naar het boek van Saskia Noort | regie: Aus Greidanus jr. | spel: Jan Kooijman, Edwin Jonker, Shanna Slaap en Nyncke Beekhuyzen

Deel deze pagina
Datum do 8 mei
Tijd 20.00 - 22.00
Locatie Kunstmin - Grote Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda