• Toneel

Herman

Stefan de Walle en Eva van der Gucht e.a.

Tragikomedie over een laatbloeier gebaseerd op het boek van Marc van Bree. Herman stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit. Met Stefan de Walle en Eva Van der Gucht.

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 32,50
2e rang
€ 28,50
Inclusief
Consumptie

Tragikomedie over een laatbloeier

‘Herman’ is een tragikomedie over een laatbloeier gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree. Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks, of liever nog dankzij, alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Hij stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit.

Het stuk wordt gespeeld door topacteurs Stefan de Walle, Eva Van der Gucht, Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier. In het stuk zet Eva van der Gucht meerdere rollen neer. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut.

Stefan de Walle is bij het grote publiek bekend door de rol van zoon Kees in ‘Flodder’, speelfilm ‘De Marathon’ en sinds 2011 draagt hij de rol van de landelijke Sinterklaas, als opvolger van Bram van der Vlugt. In 2022 was hij te zien in de Omroep Max serie ‘Tweede Hans’.

Eva Van der Gucht is te zien in de serie ‘Oogappels’ van BNNVARA. Eerder zat zij ook in ‘Wie is de Mol?!’ en ‘De Vloer Op’, waarin zij samen met Stefan regelmatig speelde.

Stefan de Walle maakt een weergaloze transformatie door in een levensomarmende tragikomedie. De voorstelling neemt snelle wendingen en is verrassend dankzij de vele plotwisselingen.
Theaterkrant
Titelrolvertolker Stefan de Walle heeft vaker mannen als Herman gespeeld en doet dat ook dit keer met verve. En dan heb je nog de ster van de show: Eva van der Gucht, die naast de ex-vrouw ook Hermans therapeut, dochter, moeder en nieuwe vlam speelt. Zij doet dit met schwung en een ijzersterke timing. Zo is het leven van Herman op het toneel soms toch heel even een feestje.
NRC
Credits
met Stefan de Walle, Eva Van der Gucht, Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier | Regie: Peter de Baan | Script: Peter de Baan en Bart van den Donker |Naar het boek van: Marc van Bree | Producent: Senf Producties | Scènefoto’s: Bram Willems

Deel deze pagina