• Jeugd & Familie

Pech (vanaf 8 jaar)

George & Eran Producties / Rose Stories / Krakeling

Waarom hebben sommige mensen altijd pech en anderen niet? En waarom zijn kansen niet eerlijk verdeeld? ‘Pech’ is een magisch-realistische voorstelling over de strijd tegen een oneerlijk systeem.

 

Datum
Locatie
Schouwburg - Kleine Zaal
Tijd
Prijs
€ 12,5
Inclusief
Consumptie

Pech (vanaf 8 jaar)

Magisch-realistische voorstelling over de strijd tegen een oneerlijk systeem

Waarom hebben sommige mensen altijd pech en anderen niet? En waarom zijn kansen niet eerlijk verdeeld? ‘Pech’ van George & Eran Producties is een magisch-realistische familievoorstelling over de strijd tegen een oneerlijk systeem. In de muzikale productie worden thema’s als kansenongelijkheid en armoede verder uitgediept. Het verhaal van Pech is deels gebaseerd op filosofische gesprekken met kinderen over pech, het lot en armoede.

Saar woont in een stad die in tweeën is verdeeld door een brede rivier zonder bruggen. De inwoners aan Saars kant hebben altijd pech. Iedere dag worden er letterlijk zakken met pech langsgebracht die de mensen in huis moeten nemen. Waar komt die pech vandaan? En waarom moet alleen zij daar onder lijden? Dat is toch niet eerlijk?

Saar besluit op onderzoek uit te gaan. Ze weet de rivier over te steken en treft daar een situatie aan die ze niet voor mogelijk had gehouden: ze ontdekt een  pechsysteem van makers, planners en verdelers. Oog voor haar en de andere bewoners van de overkant hebben ze totaal niet. Kan Saar de strijd met het pechsysteem winnen?

Bekijk ook eens

Volledige agenda