• Toneel
  • za 5 apr 2025

Evrim Akyigit en Sabine Beens

Ons Moeder

In ‘Ons Moeder’ verkent Paleis voor Volksvlijt de universele moederrol in diverse culturen, met vragen over slaapliedjes, liefde, straffen en geheimen.

Datum
za 5 apr
Locatie
Energiehuis - Machine 3
Tijd
20.00 - 21.30
Prijs
€ 25,00

Evrim Akyigit en Sabine Beens

Zaterdag 5 april

Verschillen en overeenkomsten van moeders uit verschillende windstreken

Het leven is een bundeling van onzekerheden, met enkele uitzonderingen. Een daarvan is: we hebben allemaal een moeder. Zij heeft je negen maanden gedragen en verdroeg de pijn bij de bevalling. Zij gaf je te eten, voedde je op en zat naast je bed als je ziek was. Zij is jouw voorbeeld, of juist het tegengestelde van wat je wil zijn. En toch sijpelt zij telkens ergens door in je eigen gedrag. 

In ‘Ons Moeder’ gaat Paleis voor Volksvlijt op zoek naar de moederrol in verschillende culturen. Welke slaapliedjes werden er gezongen? Hoe werd er gepraat over liefde? Hoe strafte moeder? Wat was haar lievelingsrecept? En haar diepste geheim? Want iedereen heeft een moeder, maar iedereen gaat hier anders mee om. 

Met spel en dans vertellen Evrim Akyigit en Sabine Beens hun verhalen en tonen de verschillen en overeenkomsten van moeders uit verschillende windstreken. Om er zo telkens achter te komen dat ze niets zijn zonder… 

Credits
regie: Vincent van den Elshout | spel: Evrim Akyigit en Sabine Beens

Deel deze pagina
Datum za 5 apr
Tijd 20.00 - 21.30
Locatie Energiehuis - Machine 3
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda