• Muziek

Edwin Winkels

Het Spanje van Edwin Winkels

Man met grijs haar voor blauwe houten muur

Edwin neemt je met mooie verhalen, beelden en muziek mee op een fascinerende reis door heel Spanje. Soms met de vaart van een hogesnelheidstrein, dan weer met de traagheid van een boemeltje.

Datum
Locatie
Schouwburg - Kleine Zaal
Tijd
Prijs
€ 26,00
Inclusief
Consumptie

Edwin Winkels

Fascinerende reis door Spanje met mooie verhalen, beelden en muziek

In ‘Het Spanje van Edwin Winkels’ neemt schrijver, journalist en correspondent Edwin Winkels je mee naar Spanje. Het land waar hij nu al 35 jaar woont en werkt. Daarmee is Edwin misschien wel dé Nederlander die het beste weet hóe anders Spanje is dan Nederland. Hoog tijd om zijn kennis, persoonlijke ervaringen, bijzondere ontmoetingen en vermakelijke anekdotes te delen. Een beetje op zijn Spaans: informeel en improviserend, alsof we aan de toog van een tapasbar een beetje staan te kletsen.

Mooie verhalen, beelden en muziek over beroemde inwoners, gekke gebeurtenissen, trieste en vrolijke ontmoetingen en overheerlijke gerechten. Over dictator Franco en Johan Cruijff, over Barcelona en De Put van de Monniken, over paella en hagelslag, over Picasso en Iniesta (hoewel, over de laatste misschien beter van niet), over spaghettiwesterns en scheldwoorden.

Spanje is een land waarin hypermoderne treinen met 300 kilometer per uur door een woestijn vliegen en stokoude boemeltjes een uur over 30 kilometer bergen en valleien doen. Een land waar de winkels tussen twee en vijf gesloten zijn omdat er gegeten en gerust moet worden en waar om acht uur ’s avonds iedereen op straat is. Een land waar populaire TV-programma’s drie uur duren en pas ver na middernacht eindigen, en dus de winkels de volgende ochtend pas om tien uur weer opengaan. ‘Spain is different’ was de succesvolle slogan waarmee het land ooit toeristen begon te lokken.

Edwin neemt je anderhalf uur mee op een fascinerende reis door alle uithoeken van Spanje, soms met de vaart van een hogesnelheidstrein, dan weer met lome traagheid van een boemeltje.

Credits
script: Edwin Winkels | regie & productie: Mark van Ierssel

Deel deze pagina