• Cabaret

Diederik van Vleuten

Bouwjaar ‘61

Wat is er over van de verbazing, verwondering en bewondering van het ventje uit bouwjaar ’61? Meer dan genoeg, zo blijkt. Meesterverteller Van Vleuten gaat nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf.

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 24,00
2e rang
€ 20,00
Inclusief
Consumptie

Diederik van Vleuten

Meesterverteller duikt in de jaren van verwondering en verbazing uit zijn eigen jeugd

Diederik van Vleuten was bijna acht jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd mede gevormd door Kuifje en Asterix. En misschien is dat nog wel steeds zo.

De kracht en betekenis van herinnering, daarover gaat Diederiks vijfde solo. Hij vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61. Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. Na zijn voorouders jarenlang in het theater tot leven te hebben gewekt gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent weten we na afloop.

Van Vleuten vertelt op weergaloze wijze zijn familiegeschiedenis
Volkskrant
De positieve herinnering aan deze geweldige avond zal heel lang blijven hangen
Theaterkrant