• Toneel
  • vr 28 mrt 2025

De Verleiders

Bureau Buitenschot

DE VERLEIDERS onthullen in ‘Bureau Buitenschot’ de wildgroei van consultancy, waarbij gladde consultants publiek geld verkwisten, terwijl burgers machteloos staan. 

Datum
vr 28 mrt
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
20.00 - 21.30
1e rang
€ 39,00
2e rang
€ 35,00
Inclusief
Consumptie

De Verleiders

Vrijdag 28 maart

Messcherpe satire over de macht en wildgroei van de consultancybranche

De afgelopen jaren hebben DE VERLEIDERS negen onvergetelijke voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. Daarom: ‘Bureau Buitenschot’, over de macht en wildgroei van de consultancybranche.  

Het is een kwaad makende, messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel dat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategy consultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Het parasietengilde. Dit terwijl steeds meer burgers zich steeds machtelozer en ongezien voelen, geen woning kunnen krijgen of voor fraudeur worden uitgemaakt. Wat te doen? DE VERLEIDERS geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief. 

Credits
regie: Leopold Witte | script: Tom de Ket en George van Houts | spel: Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts en Tom de Ket | decor en video-ontwerp: Michiel Voet | lichtontwerp: Uri Rapaport | kostuumontwerp: Arien de Vries

Deel deze pagina
Datum vr 28 mrt
Tijd 20.00 - 21.30
Locatie Kunstmin - Grote Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda