• Toneel
  • vr 16 mei 2025

Collectief Het Paradijs

Rebirth - Part I. HELL

Collectief Het Paradijs gidst de mens door goed en kwaad met de ‘Rebirth‘-triptiek. Via ‘Hel’ en ‘Hemel’ naar ‘Aarde’, op zoek naar het licht.

Datum
vr 16 mei
Locatie
Schouwburg - Kleine Zaal
Tijd
20.15 - 21.45
Prijs
€ 19,50
Inclusief
Consumptie

Collectief Het Paradijs

Vrijdag 16 mei

Dé gids van de dolende mens

In alle nederigheid neemt Collectief Het Paradijs de komende jaren de rol op zich van gids om de dolende mens houvast te geven. Vergeet Rutger Bregman, vergeet Yuval Noah Harari en vergeet alle andere zelfhulpboeken voor de 21ste eeuw. De moderne misantropische mens is volgens het Collectief het spoor volledig bijster over goed en kwaad, over hoe het leven te leven en over hoe driften te beantwoorden. De ‘Rebirth’-triptiek begint in de ‘Hel’ om via de ‘Hemel’ in 2026 terug te keren op ‘Aarde’ in deel drie in 2027. 

Door al het kwaad, het leed, de nachtmerries en de destructie in ‘Part I. HELL’ te omarmen, hoopt het gezelschap in de ontbinding het licht weer te vinden. Ze kijken het vurige beest dat de mens heet in de bek en graven door de aardkorst heen op zoek naar de Hel tijdens deze rauwe, beeldende en filmische voorstelling die je meeneemt in de surrealistische wereld van duiveltjes, vagevuur en epische rampspoed. 

Credits
Spel en concept: Ivar Schutte, Vincent van Woerkom en Luuk Weers

Deel deze pagina
Datum vr 16 mei
Tijd 20.15 - 21.45
Locatie Kunstmin - Kleine Zaal
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda