• Dans

Club Guy and Roni / Slagwerk Den Haag

Islands of Empathy (in a Sea of Chaos)

Afrikaanse drummers in voorstelling van Club Guy and Roni

Eigenzinnig en explosief danstheater met nieuw gecomponeerde en live uitgevoerde muziek. Islands of Empathy gaat over de wens deel uit te maken van een gemeenschap die is gebaseerd op empathie.

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 25,00
2e rang
€ 21,00
Inclusief
Consumptie

Club Guy and Roni / Slagwerk Den Haag

Eigenzinnig en explosief danstheater

Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater op nieuw gecomponeerde en live uitgevoerde muziek, waarbij de musici een prominente rol in de voorstelling krijgen. In de reeks ‘Human Odyssey’ onderzoekt het gezelschap menselijke gevoelens als liefde, angst, geluk en empathie.

In de Nederlandse cultuur wordt geleerd om continu de beste versie van onszelf te zijn; als individu en onafhankelijk van de behoeften van anderen. Terwijl in talloze andere culturen de nadruk juist ligt op het welzijn van het collectief. Een keerzijde van empathie kan zijn dat je zo’n hechte groep vormt dat de kloof met mensen buiten de groep alleen maar groter wordt.

‘Islands of Empathy’ (in a Sea of Chaos) is een samenwerking met Senegalese griots; verhalenvertellers die tradities en geschiedenis in leven houden met dans, muziek en poëzie. In Senegal ontmoette Club Guy & Roni spirituele leiders, dansers en kunstenaars en sprak met hen over empathie en community. Deze gesprekken vormen de blauwdruk voor Islands of Empathy.

De combinatie van live gespeelde beats door Slagwerk Den Haag en Pape Seck en de kenmerkende explosieve energie van het ensemble van Club Guy & Roni zorgt voor een overweldigende dansvoorstelling.

“Ook zonder leiderschap vindt de samenleving een manier om zich te organiseren. Empathie is een belangrijk menselijk gereedschap bij de poging een positief nieuw systeem te ontwerpen. In Islands of Empathy zoeken we naar de link tussen empathie en chaos.” – Roni Haver, artistiek leider Club Guy & Roni

Alvast een opwarmertje voor je reis naar het theater? Beluister de podcast-introductie van de show hier.

Credits
Roni Haver en Guy Weizman | dans: Camilo Chapela, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Awa Seck, Eliana Stragapede, Jésula Toussaint Visser | muzikanten: Pape Seck, Niels Meliefste (Slagwerk Den Haag) | compositie: THYS | decorontwerp: Ascon de Nijs | lichtontwerp: Maarten van Rossem | dramaturgie: Friederike Schubert

Deel deze pagina