• Musical

Boni de Musical

Een held strijdt voor vrijheid

Groep mensen in Surinaamse klederdracht

Het ongelooflijke levensverhaal van verzetsheld Boni, een ware held in Suriname, verteld in een wervelende musical door een twintigtal acteurs, dansers en muzikanten.

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 42,00
2e rang
€ 38,00
Inclusief
Consumptie

Boni de Musical

Ongelooflijke levensverhaal van verzetsheld Boni, verteld in wervelende musical

Hij is hier niet zo bekend, maar een ware held in Suriname: Boni. Om zijn ongelooflijke levensverhaal over het voetlicht te brengen is er ‘Boni de Musical’ gemaakt, eigentijds-muzikaal en wervelend gebracht door een twintigtal acteurs, dansers en muzikanten.

Boni leeft ongeveer van 1730 tot 1790, de hoogtijdagen van plantages en slavernij. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname en ontpopt zich tot de leider in een lange en bittere strijd tegen het Nederlandse regime.

Diep verscholen in de jungle groeit een mythisch dorp: fort Boekoe. Dankzij hogere geesten weet Boni zich samen met zijn strijders bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt hij een heftige bedreiging voor de kolonisator. Alleen verraad kan hun krachten breken. Helaas wordt Boni gepakt en gedood. Of niet? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Dit is geen verhaal over lijden, maar juist over de kracht en levenslust van de onderdrukten.
Het Parool
Meer dan op individuele prestaties, vaart deze musicalproductie vooral op het prachtige samenspel, waarin spel, zang en dans op hybride wijze samenvallen
De Volkskrant
Credits
‘Boni de Musical’ is een productie van Stichting Doewet in coproductie met Twenty8 Productions, Het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname en George Visser Productions

Deel deze pagina