• Dans

Another Kind of Blue

Digital Twin

Choreograaf David Middendorp brengt technologie en moderne dans samen. Another Kind of Blue verkent met Digital Twin in vier verschillende choreografieën het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld.

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 28,50
2e rang
€ 24,50
Inclusief
Consumptie

Another Kind of Blue

Vier verschillende choreografieën

Technologie en moderne dans vinden een spetterend en verrassend huwelijk in het nieuwe dansprogramma van choreograaf David Middendorp. Another Kind of Blue verkent met ‘Digital Twin’ het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld. In vier verschillende choreografieën wordt onderzocht hoe de interactie tussen deze fysieke en digitale wereld eruit ziet.

Het stuk ‘MetaHuman’ houdt een (digitale) spiegel voor en laat zien welke vorm de digitale tweelingversie van een mens kan hebben. Hoe zou het zijn om je digitale tweelingbroer of -zus te ontmoeten en wat gebeurt er als we ermee kunnen communiceren?

‘Missing’ gaat nog een stapje verder en neemt je mee naar de nabije toekomst. In dit ontroerende stuk gaat een danseres een duet aan met de digitale versie van iemand die er niet meer fysiek is, maar wiens digitale persoon nog voortleeft in een andere wereld.

‘Frequentie 3’ opent de poorten van de wiskundige wereld van getallen. In dit stuk zie je hoe de dansers dansen met de wiskunde die achter deze digitale werelden schuilgaat.

In ‘Airman’ kunnen twaalf drones enkel dansen omdat er van elke drone ook een digitale tweelingversie is waarmee de berekeningen gedaan worden die ze laten vliegen.

Nagesprek

Na de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden in de garderobe foyer. Dordtse theatermaker en choreograaf Jan Stroeve gaat hier in gesprek samen met de artistiek leider en choreograaf David Middendorp. Mis dat niet!

Tijd: 21:30–22:00

Bekijk ook eens

Volledige agenda