• Toneel
  • do 30 jan 2025

Anna Drijver

De mannen van Maria

‘De mannen van Maria’ vertelt het echte verhaal van een vrouw die in een moeilijke tijd haar eigen pad volgde. Dit historische relaas is relevant en is een aangrijpende monoloog. 

Datum
do 30 jan
Locatie
Energiehuis - Machine 3
Tijd
20.00 - 21.30
Prijs
€ 23,50

Anna Drijver

Donderdag 30 januari

Waargebeurd verhaal van een vrouw die in een bikkelharde tijd haar eigen weg koos

‘De mannen van Maria’ vertelt het waargebeurde verhaal van een vrouw die in een bikkelharde tijd zag wat haar mogelijkheden waren, haar eigen weg koos en deed wat geen enkele vrouw voor haar had gedaan. Het is een uitzonderlijk historisch relaas, doorspekt met thema’s die ook in deze tijd relevant zijn. 

In 1625 wordt de achttienjarige Maria van Aelst door haar ouders naar ‘de Oost’ gestuurd, het huidige Indonesië. In Batavia, het hete, stinkende koloniale hoofdkwartier van de VOC, zijn meisjes nodig. Nette Hollandse meisjes om Hollandse kinderen te baren. Maar in plaats van te zuchten onder de natte hitte, gaat Maria handelen, dwars tegen alle verboden in, om het wachten op een kind te verzachten. Vier jaar later is ze voor de tweede keer weduwe én rijk. 

Actrice Anna Drijver was zeer onder de indruk van het boek ‘De mannen van Maria’ van Anneloes Timmerije en vroeg de veelbelovende toneelschrijver Maxine Palit de Jongh de roman te bewerken tot een indringende monoloog. Olivier Diepenhorst tekent voor de regie. 

Credits
tekst: Maxine Palit de Jongh, naar de gelijknamige roman van Anneloes Timmerije | regie: Olivier Diepenhorst | spel: Anna Drijver

Deel deze pagina
Datum do 30 jan
Tijd 20.00 - 21.30
Locatie Energiehuis - Machine 3
Bestel kaarten

Bekijk ook eens

Volledige agenda