Vacature Directie Assistent

32 - 36 uur

Ben jij de spin in het web die wij zoeken? Word onderdeel van ons team en ondersteun de directeur- bestuurder en het MT!

We zoeken een proactieve professional met een vooruitziende blik. Jij anticipeert op wat er om je heen gebeurt en verleent de directeur beleidsmatige én praktische ondersteuning, zodat hij zich helemaal kan richten op zijn primaire taken. Je werkt efficiënt, je houdt goed overzicht in je werk en je bent integer. Hiernaast ben je ook verantwoordelijk voor de aansturing van de Operationeel Assistent bij de dagelijkse werkzaamheden.

Directie Assistent (32 – 36 uur)

Je gaat aan de slag op een uitdagend werkterrein, waarbij je nauw samenwerkt met de directeur-bestuurder, vier MT-leden en de Raad van Toezicht. De klassieke en tegelijk eigentijdse Schouwburg heeft een Grote Zaal, een Kleine Zaal en meerdere foyers. Het industriële Energiehuis valt onder ons beheer en we beschikken daar zelf over twee vlakke vloer zalen (Machine 3 en Ketel 1), een studio en meerdere vergaderruimtes. 

Wat ga jij doen?

 • Je zorgt voor de dagelijkse coördinatie van de werkzaamheden en beheert de agenda van de directeur-bestuurder. Je zorgt dat er tijd is voor artistieke en organisatorische taken. Daarnaast help je met beleidsstukken, presentaties, en brieven;
 • Je ondersteunt de directeur bij naleving van governance, fair practice, en diversiteit & inclusie, en werkt mee aan beleid voor duurzaamheid en toegankelijkheid;
 • Je zorgt voor de inhoudelijke voorbereiding, ondersteuning en verslaglegging van de bijeenkomsten van de Raad van Toezicht en het tweewekelijkse overleg van het MT. Je zorgt dat alles soepel verloopt;
 • Bij de directie stuur je processen aan en houd je de planning bij. Je coördineert bestuurlijke overleggen, inclusief agendabeheer en verslaglegging; 
 • Je ondersteunt bij HR-werkzaamheden, zoals het regelen van indiensttreding en onboarding; 
 • Je stuurt de Operationeel Assistent aan bij de dagelijkse werkzaamheden;
 • Je voert regiediensten uit tijdens voorstellingen. 

Wat breng jij mee?

We zijn benieuwd naar wie jij bent en welk talent jij toevoegt aan ons team. Belangrijk is dat je goed zelfstandig kunt werken, je accuraat bent en weet prioriteiten te stellen. Je weet van aanpakken en je ziet nieuwe mogelijkheden binnen bestaande of nieuwe kaders. Je kan goed overzicht behouden en je hebt goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden. Je hebt werkervaring in een ondersteunende functie en je beschikt bij voorkeur over culturele, beleidsmatige kennis.

Jij hebt;

 • HBO+ werk- en denkniveau; 
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie of met vergelijkbare werkzaamheden, bij voorkeur binnen een culturele organisatie; 
 • Een sterke affiniteit met de podiumkunsten; 
 • Een goede beheersing van het Nederlands, mondeling én schriftelijk; 
 • Aantoonbare ervaring met en kennis van diverse systemen, zoals Microsoft Office (Outlook, Teams en Sharepoint) en CRM systemen.

Wat bieden wij jou?

We bieden jou een energieke en veelzijdige functie in een organisatie waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en waar we samenwerken met oog voor elkaar. We werken in een hecht team waarin plezier en enthousiasme voorop staan. We bieden jou een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren; zo halen we het beste uit je. We bieden jou prima arbeidsvoorwaarden en een salaris conform CAO Nederlandse Podia (afhankelijk van je competenties en ervaring). Werktijden zijn in overleg, waarbij flexibiliteit geboden is.

Kortom, 
Jij houdt het hoofd koel, handelt snel en stelt de juiste prioriteiten. Je beheert de agenda met een vooruitziende blik, bent voorbereid op dagelijkse veranderingen in de agenda, signaleert knelpunten en lost deze zelfstandig op. Je bent nauwkeurig en weet ook bij drukte het overzicht te bewaren. Je bent discreet en integer met focus op het belang van  Kunstmin. Daarnaast ben je gastvrij, sociaal vaardig, representatief en servicegericht. 

Herken jij jezelf of iemand die je kent in bovenstaand profiel?

Dan horen we graag van je! 

We zijn benieuwd en ontvangen graag je sollicitatie. Reageer door het sturen van een korte motivatiebrief en CV naar vacature@kunstmin.nl. 

De sollicitatieperiode loopt t/m zondag 14 juli 

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Marjolijn Hillen, Zakelijke leiding & Bedrijfsvoering | Adjunct directeur, via marjolijn@kunstmin.nl of via 078 – 890 33 16 

Wij gaan er vanuit dat wij op dit moment zelf de juiste nieuwe collega kunnen vinden, vandaar dat wij hiervoor niet samenwerken met derden. 

Voor, door & met jou

Word onderdeel van Kunstmin, het bruisende theater in Dordrecht! Met een gastvrije en ondernemende geest, werkt ons energieke team samen met kunstenaars en partners om talloze voorstellingen, concerten en evenementen te organiseren.

Vanuit onze prachtige locaties, de Schouwburg en het Energiehuis, in het historische centrum van Dordrecht, zijn we trots om een van de belangrijkste culturele podia in de regio te zijn.

Op dit uitdagende werkterrein kun je schitteren in de klassieke en eigentijdse Schouwburg, met de Grote Zaal, Kleine Zaal en levendige foyers. Bovendien beheren we het industriële Energiehuis, waar je toegang hebt tot twee vlakke vloerzalen (Machine 3 en Ketel 1), een inspirerende studio en meerdere vergaderruimtes. Kom en laat je passie voor theater stralen bij Kunstmin!