School Vissen

Betoverende vissen in de tuin van Kunstmin
School Vissen

Kinderen maken een kunstinstallatie van gerecycled plastic

In de kerstvakantie schittert in de tuin van Kunstmin een kunstinstallatie van betoverende vissen. In samenwerking met Lexlab_ en ontwerpend kunstenaar Wouter Sieuwerts nodigde Kunstmin een aantal scholen uit om mee te doen met het project School Vissen. Een project waarbij van gerecycled plastic kunst wordt gemaakt.

Van 13 t/m 21 december was Ketel 1 in het Energiehuis ingericht als een heus recycle-lab. Een lab vol kisten met de mooiste kleuren plastic afval, een platenpers en een lasersnijder. Onder begeleiding van de workshopdocenten van het Lexlab werden oude flessendoppen omgesmolten tot de mooiste platen waarna met een lasersnijder verschillende koppen, lijven en staarten werden gemaakt. Deze onderdelen zijn vervolgens gebruikt om vissen, kreeften, kwallen en andere zeewezens te maken. 

Na afloop zijn alle creaties samengebracht tot grote lichtinstallatie. Het betoverende kunstwerk laat je op een bijzondere manier stilstaan bij de grote plastic soep waar we ongemerkt allemaal aan bijdragen.  

Groepen 4, 5, 5/6 en 6 van IKC Horizon, groep 6 en 7 van IKC Dr. H. Bavinckschool en groepen 7a, 7b, 8a en 8b van School Vest werkten mee aan dit bijzondere project.  

Kunstmin initieert en presenteert projecten op snijvlak kunst, technologie en innovatie. Een logische keus om dit project samen met het Lexlab_ op te pakken. De lichtinstallatie is elke dag te bewonderen tot en met 8 januari in de tuin voor Kunstmin.