Kidsrecensent Isa aan het woord

Dit vond zij van haar bezoek aan Kunstmin

Kidsrecensent Isa (11 jaar) bezocht de jeugdvoorstelling ‘De Tovenaar van Oz de Musical’ samen met haar moeder en schreef er deze leuke blog over.

Recensie 'De Tovenaar van Oz de Musical'

‘Mijn moeder en ik werden ontvangen bij de kassa van Kunstmin. Wij kregen een rondleiding door het gebouw en mochten in de zalen en zelfs de kleedkamers kijken waar de spelers zich moesten voorbereiden. Ik vond het heel bijzonder om een rondleiding te krijgen want zo zag je ook de andere kant van het gebouw. Het was echt heel groot dat je er zelfs in verdwaald kon raken.

‘De Tovenaar van Oz’ is een musical van kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Het gaat over een meisje die met haar hond Toto door een storm in een andere wereld terecht is gekomen. Ze vindt 1 paar laarzen die eigenlijk van een heks zijn. Een andere tovenaar probeert er alles aan te doen om die laarzen te krijgen.

Het meisje wil heel graag naar huis en dat kan alleen de tovenaar regelen dus ze gaat op zoek naar de tovenaar. Onderweg vindt ze allemaal verschillende wezens die kunnen praten. Ze helpt die wezens en gaat verder op zoek naar de tovenaar.

Het decor is mooi en daardoor is het ook een stuk leuker en realistischer. Het decor beweegt en verandert ook steeds en dat maakt de musical een stuk interessanter.

De acteurs en actrices hebben ook gepaste kleding aan die bij hun rol passen. De liedjes zijn vrolijk en heel mooi gezongen maar alleen bij het eerste liedje begreep ik niet waar de tekst over ging. Er was ook een stukje waar het een beetje te spannend was voor jonge kinderen maar voor de rest was het vooral een vrolijke en grappige musical.

Als je voorin aan de zijkanten zit dan kan je sommige scenes niet helemaal zien omdat het decor ervoor zit. Dat was een beetje jammer.

‘De Tovenaar van Oz’ is een vrolijke en grappige musical met veel humor. Het is in makkelijke taal gespeeld en daardoor kunnen jonge kinderen het beter begrijpen. Ik zou het aanraden voor kinderen van 6 jaar en ouder. Ik vond het heel erg leuk geef deze musical 4,5 sterren omdat het zo goed was.’

Dit was de recensie van Isa van Westerlaak (11 jaar). Zie hieronder ook de mooie foto’s die zij tijdens haar bezoek maakte.

Wil je zelf ook een recensie schrijven over een voorstelling? Meld je aan als Kidsrecensent

Kunstmin Kids aan het woord

Dit vonden zij van hun bezoek aan Kunstmin

Vloggers, schrijvers, proefkonijnen en nieuwsgierige aagjes tussen de 8 en 12 jaar oud gaven hun mening over hun bezoek aan Kunstmin. Nieuwsgierig?