Over ons

We zijn er om jou te inspireren
Over ons

Kunstmin is een van de belangrijkste podia van de Drechtsteden. Ons voedingsgebied strekt zich uit van de stad Dordrecht tot het gebied tussen Rotterdam en Breda. We vervullen een onmisbare rol in de geografische spreiding van talentontwikkeling en de zichtbaarheid van lokale en nationale kunstenaars en artiesten in de Drechtsteden.

Culturele hart

We vormen het culturele hart van de Drechtsteden. We zijn dé plek waar Drechtstedenaren, kunstenaars en artiesten elkaar live ontmoeten. We zijn divers, origineel en grensverleggend. We bieden ontspanning, amusement en verdieping. Kwaliteit. Wat we in huis hebben, delen wij graag met anderen. Kunstmin is toegankelijk en gastvrij.

Voor, door & met

We zijn er voor iedereen. Jong, oud, van dichtbij, vanuit ver weg. Dwars door alle denkbare groepen en lagen heen. Wij maken deel uit van het artistieke ecosysteem van de Drechtsteden, we putten eruit, we geven meerwaarde terug. We verbinden ons met ons publiek en samenleving.

In gesprek met de stad & de regio

We staan continu in verbinding met wat speelt en leeft in de regio. Zo komen onze programma's in gesprek met de stad en de regio tot stand. Wij initiëren maatschappelijke projecten en richten ons op educatie in een breed scala aan verschijningsvormen.

Waarom we er zijn

Kunst en cultuur zijn voor elk mens onmisbaar. Onderlinge verschillen tussen mensen lijken groot en worden vaak breed uitgemeten. Kunst en cultuur kunnen juist inzicht en flexibiliteit bieden en je helpen een ander mens beter te begrijpen. Het draagt bij om nog beter met elkaar samen te leven. Om je met anderen samen thuis te voelen op de plek waar je woont. 

Cultuur verbindt

Kunst en cultuur prikkelen onze verbeelding, bieden een andere kijk, een andere belevenis. Zetten ons aan het denken en inspireren ons. We komen in aanraking met verschillende personages, krijgen andere gezichtspunten en nieuw gespreksstof aangereikt. Je gaat samen naar Kunstmin om te lachen, uit je dak te gaan, ontroerd te raken. Kunstmin verbindt hartelijk mensen met elkaar.

Voor stad & regio

Daarom zijn onze twee podiumkunsthuizen onmisbaar. Kunstmin wil een actieve rol spelen in de door het Ministerie van OCW gehanteerde regionale indeling. Wij bevinden ons midden in een gemeenschap waar mensen elkaar willen ontmoeten. Onze stad en regio wil het leven kennen en vieren. Daarom is het zo goed dat Kunstmin er is.

1 theaterorganisatie, 2 gebouwen, 4 podia, een theaterstudio, twee conferencerooms & tal van zalen

Ons bedrijf biedt een verscheidenheid aan rollen. We zijn luisteraar, organisator, producent. We zijn gastvrouw, gastheer, aanjager, gesprekspartner. We bieden podiumkunsten een breed podium en we maken serieus werk van onze rol als organisator van bijeenkomsten over maatschappelijke vraagstukken. Ook daarom werken we maatschappelijk verantwoord en vinden we een gezonde financiële bedrijfsvoering erg belangrijk.