(HE)ART OF THE CITY

Verbindend lichttheater
(HE)ART OF THE CITY

(HE)ART OF THE CITY

Kunstmin verlicht, verrijkt en verbindt

Vanaf 14 januari schitteren de lichtletters (HE)ART OF THE CITY op het dak van de toneeltoren, als markering van het culturele hart van de stad Dordrecht en de regio. Afwisselend tussen dag en nacht ontvouwt zich een lichtspel tussen letters waaruit twee zinnen ontstaan.

(HE)ART OF THE CITY is een zin die geïnspireerd is op het Heart o' the City Hotel uit de cyberpunk film 'The Matrix' uit 1999. De film genereerde niet alleen massale bezoekersaantallen maar genoot ook een grote filosofische waardering.

Met deze lichtkunst-installatie presenteert Kunstmin het theater als het kloppend hart van de stad; een levende verbinding met de inwoners van de stad en de regio. Het theater als ontmoetingsplek vol inspiratie, levendigheid en bezieling.

Met dit lichttheater bieden wij ons publiek een veilig cultuurbezoek, wij blijven positief vooruitkijken. Kunstmin ziet ernaar uit bezoekers weer in grote getalen te verwelkomen in het ‘hart van de stad’.

Concept lichtletters: Barbara Mundel

Drie vaste bezoekers vertellen waar hun hart voor de stad ligt. Cynthia van der Zee, Ankie Cremers en John van der Laan aan het woord. Lees de korte interviews hier.