Routebeschrijving

Uitstekend bereikbaar
Routebeschrijving

Kunstmin bevindt zich in de directe nabijheid van de authentieke binnenstad van Dordrecht. Met het openbaar vervoer reis je gemakkelijk en stop je voor de deur van de Schouwburg en het Energiehuis. Ook je fiets parkeer je dichtbij. Navigeer naar het Energiehuisplein en rijd met je auto naar Parkeergarage Energiehuisplein, direct naast het Energiehuis en 5 minuten lopen van de Schouwburg.

Kunstmin | locatie Schouwburg

Sint Jorisweg 76
3311 PL Dordrecht

Kunstmin | locatie Energiehuis

Noordendijk 148
3311 RR Dordrecht

Je vindt de balie van Service & Tickets in het Energiehuis.

De Schouwburg en het Energiehuis bevinden zich op circa 300 meter van elkaar in de binnenstad van Dordrecht. Via de plattegrond van Google Maps vind je de route naar de Schouwburg of het Energiehuis. Of maak gebruik van onderstaande routebeschrijvingen.

Te voet naar Kunstmin

Beide gebouwen zijn vanaf het centraal station in Dordrecht goed aan te lopen. De Schouwburg bevindt zich op 1 km van het station, op zo'n 13 minuten loopafstand. De route van het station naar de Schouwburg vind je hier. Het Energiehuis ligt op 1,4 km van het station. Je loopt in ongeveer 18 minuten van het station naar het Energiehuis via deze route.

Busverbinding naar Kunstmin

Locatie Schouwburg

Vanaf het centraal station van Dordrecht stoppen buslijnen 3 (naar Oudelandshoek) en 4 (naar Staart) bij de halte ‘Oranjelaan’. Vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen naar de Schouwburg. Je steekt over bij het kruispunt en loopt de Stooplaan in. Aan het eind van deze weg vind je de Schouwburg.

Locatie Energiehuis

Vanaf centraal station Dordrecht is het Energiehuis te bereiken met buslijn 10 (halte 'Energiehuis') en buslijnen 3 en 4 (halte 'Noordendijk'). Steek bij de halte ‘Noordendijk’ de weg over de Noordendijk in. Het Energiehuis bevindt zich aan je rechterzijde.

Met de auto naar Kunstmin

Parkeergarage Energiehuis

Bij de Schouwburg en in de omliggende straten rond de Schouwburg en het Energiehuis is openbaar parkeren beperkt en tegen betaling mogelijk. In de parkeergarage Energiehuis kun je ruimschoots parkeren. Vanaf de parkeergarage ben je in een mum van tijd in het Energiehuis en loop je in vijf minuten naar de Schouwburg.

Je kunt zowel voor de Schouwburg als het Energiehuis parkeren in parkeergarage Energiehuis. Overdag bedraagt het tarief € 1,40 per uur. Vanaf 1 september betaal je per minuut, het uurtarief blijft gelijk. Parkeren tussen 18.00 en 6.00 uur kost maximaal € 3,-.

Voor elektrische auto's zijn vijf parkeerplekken met oplaadpalen aanwezig. 

Overdekte fietsenstalling

In de parkeergarage is ook een overdekte fietsenstalling aanwezig. De fietsenstalling is geopend van 07.30 tot 01.30 uur. Na die tijd kun je binnenkomen door je te melden bij de intercom.

In de overdekte fietsenstalling bevinden zich acht oplaadpunten voor de elektrische fiets.

Vanaf de A15 komend op de N3 (randweg)

Neem afslag 23 ‘Dordrecht Centrum’ en volg vervolgens de borden ‘Centrum’. Sla op het kruispunt met de Oranjelaan (stoplichten) rechtsaf. Sla bij het volgende stoplicht linksaf de Noordendijk op. De borden P-Energiehuis wijzen je verder de weg.

Vanaf de A16 vanuit Rotterdam

Neem de rechtertunnelbuis van de Drechttunnel. Neem afslag 21 ‘Dordrecht’. Sla bij de stoplichten rechtsaf: je rijdt nu op de Laan der Ver. Naties die overgaat in de Dokweg. Ga het spoorviaduct onderdoor en sla vervolgens bij de stoplichten rechtsaf. Je vervolgt de weg langs het station. Neem op de rotonde de tweede afslag. Sla bij de stoplichten vervolgens rechtsaf en ga daarna direct links de Oranjelaan op. Bij de tweede stoplichten sla je linksaf de Noordendijk op. De borden P-Energiehuis wijzen je verder de weg.

Voor het gebruik van de ANWB-routeplanner is de juiste aanduiding: Energieplein, Dordrecht.

Looproute vanaf Parkeergarage Energiehuis naar de Schouwburg

Vanaf de parkeerplaats bij het Energiehuis is het 7 minuten lopen naar de Schouwburg. Je loopt vanaf het parkeerterrein langs het Energiehuis over de Noordendijk. Je kunt het beste de Noordendijk oversteken bij de Molen. Vervolgens loop je langs de Molen over de Noordendijk en sla je linksaf bij het Matena’spad. Loop de trap af en 200 meter verder vind je de Schouwburg aan je linkerzijde.