Lid Raad van Toezicht

Denk mee over de koers van Kunstmin

Deel jouw kennis en kunde en denk samen met de andere RvT-leden en de directie mee over de koers van Kunstmin. Solliciteer direct en sluit aan als lid binnen onze Raad van Toezicht.

Kunstmin is een zeer gastvrij, ondernemend theater en beschikt over een dynamisch en enthousiast team dat zelf produceert i.s.m. kunstenaars en culturele- en maatschappelijke partners. Elk jaar organiseren wij ongeveer 300 voorstellingen, concerten en sociaal-culturele en commerciële evenementen. 

Stichting Kunstmin omvat met Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis één van de mooiste theaterlocaties van Nederland en vormt het belangrijkste podium van de Drechtsteden. We vormen het culturele hart van de Drechtsteden, zijn dé plek waar Drechtstedenaren en kunstenaars en artiesten elkaar live ontmoeten en proberen daarbij divers, origineel en grensverleggend te zijn. Wij bieden ontspanning, amusement en verdieping. Wij verbinden ons met ons publiek. Wij staan continu in verbinding met wat er om ons heen leeft. Zo komt ons programma in dialoog met de stad tot stand. 

Voor de Raad van Toezicht (RvT) van Stichting Kunstmin zoeken wij een

Lid Raad van Toezicht, profiel podiumkunsten

De Raad van Toezicht houdt integraal toezicht op het besturen van financiën en kwaliteit van de dienstverlening en geeft actief invulling aan de werkgeversrol ten aanzien van de bestuurder. Warme verbonden integere zakelijkheid is kenmerkend voor de RvT van Kunstmin. We zoeken een bevlogen en maatschappelijk geëngageerd persoon die wil bijdragen aan de verdere invulling voor het belang van het bestaan van Kunstmin voor de samenleving van de Drechtsteden. 

Gezien de huidige samenstelling van de RvT heeft de raad ruimte voor een nieuw lid met ervaring in en diepe affiniteit heeft met de podiumkunsten. Tevens strategisch inzicht en een visie heeft op de ontwikkelingen binnen de podiumkunsten. 

Als lid van de RvT steek je tijd en energie in Kunstmin, stel je jouw relevante netwerk open en toets je op een kritische, actieve en stimulerende manier of de directie bij de uitoefening van zijn taken zorgvuldige en evenwichtige afwegingen maakt bij het realiseren van de doelstellingen. Daarnaast sta je de directeur met raad en advies terzijde vanuit een juiste balans in betrokkenheid en bestuurlijk afstand. Stichting Kunstmin volgt de Governance Code Cultuur. 

De RvT streeft naar diversiteit in den brede, onder meer wat betreft gender, leeftijd, culturele bagage en specifieke deskundigheid. 

Wat mag je van ons verwachten?

Een kans om vanuit jouw kennis en kunde samen met deskundige en enthousiaste RvT-leden bij te dragen aan en met de directie mee te denken over de koers van Kunstmin. De leden van de RvT worden benoemd voor een periode van vier jaar. Deze periode kan maximaal twee keer voor vier jaar verlengd worden. De functie gaat in per 1 september 2024. De Raad van Toezicht vergadert in de regel vijf keer per jaar. De leden van de Raad van Toezicht krijgen voor de uitoefening van hun functie een onkostenvergoeding.

Lijkt dit je wat? Dan horen we graag van je.

Spreekt onze organisatie en de vacature je aan? Dan horen we heel graag van jou. Reageren kan door middel van het sturen van een motivatiebrief en CV o.v.v. Lid RvT naar: vacature@kunstmin.nl.

Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie over deze vacature mag je contact opnemen met Jasper Damsteegt, directeur Kunstmin via emailadres: directie@kunstmin.nl of bellen naar 078- 639 79 68 (directie assistent Myrna Seepers).

Meer informatie over Kunstmin en de huidige samenstelling van de Raad van Toezicht, vind je op www.kunstmin.nl/over-ons.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 30 juni 2024.