Vacature lid raad van toezicht

Vacature lid raad van toezicht

Kunstmin is op zoek naar een nieuw lid voor de raad van toezicht

Stichting Kunstmin omvat met Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis één van de mooiste theaterlocaties van Nederland en vormt het belangrijkste podium van de Drechtsteden. We vormen het culturele hart van de Drechtsteden, zijn dé plek waar Drechtstedenaren en kunstenaars en artiesten elkaar live ontmoeten en proberen daarbij divers, origineel en grensverleggend te zijn. Wij bieden ontspanning, amusement en verdieping. Wij verbinden ons met ons publiek. Wij staan continu in verbinding met wat er om ons heen leeft. Zo komt ons programma in dialoog met de stad tot stand. 

Voor de raad van toezicht (rvt) van Kunstmin zoeken wij vanwege het vertrek van één van de leden, een nieuw lid raad van toezicht.

De raad van toezicht houdt integraal toezicht op het besturen van financiën en kwaliteit van de dienstverlening en geeft actief invulling aan de werkgeversrol ten aanzien van de bestuurder. Warme verbonden integere zakelijkheid is kenmerkend voor de rvt van Kunstmin. We zoeken een bevlogen en maatschappelijk geëngageerd persoon dat wil bijdragen aan de verdere invulling van de importantie van Kunstmin voor de samenleving van de Drechtsteden. 

Gezien de huidige samenstelling van de rvt heeft de raad ruimte voor een nieuw lid dat stevig geworteld is in de Dordtse samenleving met een achtergrond als ondernemer,  binnen het bedrijfsleven of non-profit overheid.

Als lid van de rvt steek je tijd en energie in Kunstmin, stel je je relevante netwerk open en toets je op een kritische, actieve en stimulerende manier of het bestuur bij de uitoefening van zijn taken zorgvuldige en evenwichtige afwegingen maakt bij het realiseren van de doelstellingen. Daarnaast sta je de directeur met raad en advies terzijde vanuit een juiste balans in betrokkenheid en bestuurlijk afstand. Kunstmin volgt de Governance Code Cultuur. 

De rvt streeft naar diversiteit in den brede, onder meer wat betreft gender, leeftijd, culturele bagage en specifieke deskundigheid. 

Wat mag je van ons verwachten?

Een kans om vanuit jouw kennis en kunde samen met deskundige en enthousiaste raad van toezichtleden bij te dragen aan en met de directie mee te denken over de koers van Kunstmin. De leden van de raad van toezicht worden benoemd voor een periode van vier jaar. Deze periode kan maximaal twee keer voor vier jaar verlengd worden. De functie gaat in per 1 april 2024. De raad van toezicht vergadert in de regel vier tot vijf keer per jaar. De leden van de raad van toezicht krijgen voor de uitoefening van hun functie hun onkosten vergoed.

Hoe kan je solliciteren? 

Spreekt onze organisatie en de vacature je aan? Dan horen we heel graag van jou. Reageer vóór 22 januari door middel van het sturen van een motivatiebrief en cv o.v.v. Lid rvt naar vacature@kunstmin.nl.  

 Voor meer informatie over deze vacature mag je contact opnemen met Jasper Damsteegt, directeur Kunstmin via directie@kunstmin.nl of bellen naar 078- 639 79 68 (directie assistent Myrna Seepers).  

Meer informatie over Kunstmin en de huidige samenstelling van de raad van toezicht, vind je op onze website via onze organisatie.