• Dans

Closed Eyes

Theater Rotterdam: Alida Dors

Dompel je onder in een wereld waar de magie van de verbeelding heerst. Choreograaf Alida Dors creëert met zes dansers, drie muzikanten en een vocalist een wereld waarin het onmogelijke mogelijk wordt.

Datum
Locatie
Schouwburg - Grote Zaal
Tijd
1e rang
€ 25
2e rang
€ 21
Inclusief
Consumptie

Closed Eyes

Reis dwars door alle barrières van ruimte en tijd

Durf jij echt te luisteren naar jezelf? Naar de innerlijke stemmen die je vertellen te vluchten voor wat je niet wil aangaan, of die je juist terugroepen naar wat echt belangrijk is? In Closed Eyes nodigt Alida Dors je uit om je af te sluiten van alle dagelijkse prikkels. Open je ogen en durf te dromen.

Een jonge man daalt af naar de plek waar de lokroep voor hem hoorbaar is: in de diepte van het Surinaamse Brokopondostuwmeer, waar ooit zijn voorouders woonden. Met poëtische dans, filmbeelden, opzwepende livemuziek en krachtige spoken word van Alida Dors zelf dompelen zeven dansers en drie musici je onder in een magisch parallel universum. Closed Eyes is een uitnodiging om je te laten leiden door je dromen, in een wereld tussen verleden, heden en toekomst. Ter inspiratie ging Dors met een crew naar Suriname. Ze filmden boven Ganzee, het dorp van haar voorouders, dat verdween onder het water van het stuwmeer. ‘Mijn voorouders hebben gedroomd voor hun kleinkinderen. Ik wilde terug naar de plek waar zij die dromen hebben gedroomd. Waar zij leefden.’

Alida Dors is theatermaker, choreograaf en artistiek directeur van Theater Rotterdam. Ze maakt interdisciplinaire dance chronicles met invloeden uit hiphop en moderne dans, zoals Primisi, R.I.O.T. en Or Die Trying. Vorig seizoen deed ze de choreografie van de bejubelde voorstelling The Story of Travis.

Credits
choreografie en concept: Alida Dors | muziek: Alwin Lewis | dans: Janai Bart, Fiona Dekkers, Dylan Kuyper, Liza Panjoel en Darion Thompson | video: Bernie van Velzen | decorontwerp: Niek Kortekaas | lichtontwerp: Axel Dikkers | kostuumontwerp: Erik Bosman

Deel deze pagina

Bekijk ook eens

Volledige agenda