Twee locaties, vier podia
Zalen & conferencerooms

Twee locaties, vier podia

Theaterstudio

Tickets

Artiesten noemen Kunstmin een van de mooiste theaters van Nederland. Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. We hopen je gauw weer te zien bij een voorstelling of concert. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht om een of meerdere zalen te huren.

In de Schouwburg en het Energiehuis kun je genieten van theater en muziek en eigen producties die we speciaal maken voor stad & regio. Je vindt ons midden in het centrum van Dordrecht en we zijn uitstekend bereikbaar. Mogen we je inspireren? Wil je een avond onbezorgd lachen? Wat je ook kiest, je bent altijd van harte welkom.

D-Light - Arno Coenen

Mentale oppepper

Audiotour

Kunstmin vroeg mediakunstenaar Arno Coenen een videoprojectie te maken die aan de buitenkant van het gebouw vertoond wordt. Coenen: Ik maak werk voor in de openbare ruimte, dus deze opdracht paste echt heel goed bij mij wat ik maak. En Kunstmin vind ik een schitterend gebouw. Dat komt er dan nog bij. Echt, met deze opdracht kwam een droom uit. Ook het Kunstmin interieur van architect Sybold van Ravesteijn vind ik prachtig. Noem mij gerust een fan van zijn werk. Als je dan kunstwerk kunt gaan maken voor een gebouw waaraan hij gewerkt heeft, ja, dat is een grote eer.

De toneeltoren van de Schouwburg waarop D-Light wordt afgespeeld, is van onderaf gemeten in totaal 24 meter hoog. De glazen ombouw waarop de projectie zich afspeelt is bijna 7.5 meter hoog en 14 meter breed. De toneeltoren bevindt zich boven het toneel van de Grote Zaal van Kunstmin. Het is de plek waarin decorstukken, spotlights en doeken hoog en uit het zicht van het publiek in de zaal worden gehesen.

Mediakunstenaar Arno Coenen woont in Dordrecht en maakt heel divers werk: van videokunst en 3D-animatie tot glasramen en mozaïek. Hij is onder meer bekend als ontwerper van het monumentale plafond van de Markthal in Rotterdam.

Arno Coenen heeft veel als VJ in stadions opgetreden voor duizenden gabbers. Coenen: 'Ik voel me thuis op die plek voor een groot publiek. Op die manier, zegt Arno, vond hij zijn weg. Niet door kunst te maken voor een kleine groep maar door kunst te maken voor een groot publiek, in de openbare ruimte.'

D-Light geeft je met behulp van computeranimaties het idee alsof de glazen ombouw van de toneeltoren van Kunstmin open- en dichtschuift.

Beeld na beeld word je langzamerhand meegenomen naar de binnenkant van het lege theater. Je ziet gedurende 30 minuten een rijke reeks aan beelden voorbijkomen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor theater, kunst - en ook voor de pandemie.

Bekijk merchandise

ma 19 apr

Vrijheidscollege met Soundos El Ahmadi

Wat betekent vrijheid voor jou?

Meer info

Vrijheid. Een begrip dat voor onze generatie misschien nu meer dan ooit van betekenis is. In aanloop naar 5 mei zijn er door het hele land Vrijheidscolleges te volgen. Die zijn nu actueler dan ooit. Maar wat is vrijheid precies? En betekent vrijheid niet voor iedereen wat anders? 

De essentie van vrijheid is dat je niet gehinderd wordt om te zeggen en te doen wat je wilt. En dat is precies wat cabaretière Soundos El Ahmadi van plan is te gaan doen. Als ze spreekt over vooroordelen en kansen neemt ze, zoals we van haar gewend zijn, geen blad voor de mond. 

vrij·heid (de; v; meervoud: vrijheden) 1 het vrij-zijn; = onafhankelijkheid: vrijheid, blijheid iedereen moet maar doen waar hij zin in heeft

Van Dale

In samenwerking met de Bibliotheek AanZet streamen we maandag 19 april om 20.00 uur het Vrijheidscollege live vanaf het toneel van de Grote Zaal. We vroegen Kunstmin-liefhebbers Sieglien, Renate en Mozhdeh wat vrijheid voor hen betekent.

Sieglien Venloo: ‘Vrijheid, is voor mij als een sterke vrouw in het leven staan. Ik kan overal heen reizen en zo vrij als een vogel zijn. Met heel veel liefde om mij heen.’ Renate van Boxel zegt hierover: ‘Vrijheid ervaar ik als ik mezelf kan zijn. Als ik me veilig voel en kan doen en zeggen wat ik wil. Geen verplichtingen, je kunt gaan en staan waar je wilt.’ Voor Mozhdeh Zarrinphaker betekent vrijheid: 'Vrijheid is voor mij het kunnen zijn wie je bent. Jezelf mogen zijn in het land waar je leeft. Jezelf mogen zijn bij anderen. Maar ook vooral het zelf mogen zijn bij jezelf.' Dit Vrijheidscollege laat je stilstaan bij de waarde van het begrip vrijheid en wat vrijheid voor jou betekent.

Naar de livestream

Kriskras door het Energiehuis

Wanderlust Festival

Kun jij het ook niet weerstaan om erop uit te trekken en nieuwe dingen te ontdekken? Zijn festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en De Parade helemaal jouw ding? Kunstmin en Bibelot nemen je graag mee op een reis door het Energiehuis en biedt je werelden die je nog niet kende met 'Expeditiefestival Wanderlust'. Luister naar nieuwe geluiden, uitdagende concerten en beleef performances met bezoekers die zich net zoals jij graag laten verrassen.

Dit festival heeft een bijzondere twist: de line-up is een groot raadsel. Vier artiesten nemen je mee naar een andere dimensie, van zachte pianoklanken tot zwoele beats en grootste muzikale arrangementen. Wanderlust voert je langs verschillende zalen in het Energiehuis. Een avontuurlijke, muzikale en theatrale avond!

De eerstvolgende editie van Wanderlust op zaterdag 8 mei is inmiddels uitverkocht. Binnenkort publiceren we de datum voor nieuwe edities. 

3178
3177
3179