The Wanderers Play Elvis

Steengoede muzikale avond met mooie verhalen door journalist Kees Thies

Meer info

Maarten Teekens over 'The Wanderers Play Elvis'

De Kunstmin productie ‘One Night Only - Elvis’ is de voorloper van een nationale theatertour van ‘The Wanderers Play Elvis’. Een ode aan Elvis met steengoede muziek en mooie verhalen door journalist Kees Thies.

 

In de editie van 'One Night Only - Elvis' brachten onder meer programmamaker en journalist en Dordtenaar Kees Thies en de Dordtse Band The Wanderers, onder leiding van Maarten Teekens een avondvullend programma over Elvis.

Nu ruim een jaar later gaan The Wanderers en Kees Thies op tournee met het theaterconcert ‘The Wanderers Play Elvis’. ‘Tien voorstellingen staan er nu gepland bij theaters in heel Nederland, vertelt Maarten trots. ‘Het jaar hierna volgen er mogelijk nog meer speelbeurten.’

‘Het avondvullende programma is bijna af. Kees Thies legt de laatste hand aan de teksten. Het wordt geen verkleedpartij, geen Elvis imitatie maar een ode aan Elvis met toffe muziek, aangevuld met mooie verhalen, foto’s en filmbeelden. De kracht is dat we de muziek zo goed mogelijk brengen maar toch bij onszelf blijven.’

Puur, kwetsbaar en vol verlangen

'Elvis is een van mijn helden; mijn grootste inspiratiebron. Als hij begint te zingen, word je meteen gegrepen. Elvis raakt je direct in je hart. De puurheid, kwetsbaarheid en het verlangen wat eruit spreekt. Tegelijkertijd is hij ontzettend cool. Het is te gek dat ik dit programma kan doen. Kees zorgt voor de journalistieke inbreng maar ook hij is een echte muziekman dus dan kun je niet om Elvis heen.'

Te zien op vrijdag 15 oktober

Echter wordt het niet

Vier performers maken stuk over jongens die zin hebben dingen stuk te maken

Meer info

Als we vallen, vallen we echt

STUK van 155 brengt je een mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor

155: Eigenlijk wilden we eerst een andere, grote voorstelling maken. Die zou ‘Controle’ gaan heten. Toen kwam corona en bedachten we een simpeler format: minder techniek, minder decor, meer dans. En meer puur over de personen.

We ontdekken in onze voorstelling voortdurend waar de grens ligt. Het gaat er bij ons niet persé om hoe mooi iemand een beweging uitvoert, wel over hoe echt het overkomt. In plaats van een ‘val-scene’ helemaal te choreograferen, gooien we zeep op de grond. Kijken we wat er gebeurt. Echter wordt het niet. Die spanning, dat je de grens overgaat en dat je echt valt, dat vinden wij het interessantst.


 

Boek tickets

Bij ons collectief is de oprechtheid die in elke beweging gevangen zit belangrijk en die is elke keer verschillend. Een choreografie uitvoeren op een zeepvloer is dit keer de manier om de ‘echtheid’ in onze bewegingen zichtbaar te maken. Zeep is eigenlijk een simpele vertaling van wat er zich nu op grotere schaal afspeelt.

De maatschappij functioneert ook niet helemaal zoals het normaal ging. Iedereen probeert zich toch te handhaven. Ja, we bluffen ons er doorheen. Het is een struggle. Uiteindelijk komen er ook mooie dingen voort uit corona. En daar kunnen we nu een supervette nieuwe choreografie uit destilleren.

6548
6551
6550
wo 19 mei

HBO Kids

Nieuwe programmareeks van HBO Drechtsteden & Kunstmin

Kijk terug

Samen met HBO Drechtsteden, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing organiseert Kunstmin sinds twee jaar een serie Inspiratiebijeenkomsten in de stad. We willen je daarmee enthousiast maken voor actuele onderwerpen. Actuele en maatschappelijke thema's als cybercriminaliteit, werkstress en 'hoe werkt de liefde?' kwamen al voorbij. Nu zijn de kinderen aan de beurt!

In HBO Drechtsteden Kids maken kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool op een toegankelijke manier kennis met interessante wetenschappelijke, kunstzinnige en culturele thema’s.

De eerste editie: Het leven van kinderen in de Middeleeuwen en nu

Woensdag 19 mei om 15.00 uur volgde je het eerste college uit de serie, deze werd live uitgezonden vanuit Kunstmin. We gingen terug in de tijd. 

RTV Dordrecht maakte een reportage. 

Wist je dat

Toneelspelers aan het eind van de middeleeuwen het publiek ook al spektakel lieten zien? In het toneel waren valkuilen gebouwd. En spelers konden zweven door de lucht.

Docenten, onderzoekers en experts gaven antwoord op spannende vragen

Kinderboekenschrijver Arend van Dam weet als geen ander over het onderwerp te vertellen. Hij schrijft boeken voor verschillende leeftijden, vaak spannende historische verhalen, en schreef ook het Kinderboekenweekgeschenk in 2020. Vanuit HBO Drechtsteden namen docent Hanneke Bahlman en directeur Jessica van den Bosch op een creatieve manier de ontwikkeling van het kind in de Middeleeuwen onder de loep. Hoe leefden de kinderen vroeger en wat was hun positie in het gezin en de samenleving ten opzichte van nu?

'Mijn lievelingsboeken gingen over ontdekkingsreizen. En dus ging ik op reis. Reizen betekent: avonturen beleven, mensen ontmoeten en verhalen opdoen.'

Binnenkort

Volgt er een nieuw HBO Kids-college. De exacte datum en het onderwerp worden snel bekend gemaakt
za 11 sep

Kriskras door het Energiehuis

Wanderlust Festival

Uitverkocht

Kun jij het ook niet weerstaan om erop uit te trekken en nieuwe dingen te ontdekken? Zijn festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en De Parade helemaal jouw ding? Kunstmin en Bibelot nemen je graag mee op een reis door het Energiehuis en biedt je werelden die je nog niet kende met 'Expeditiefestival Wanderlust'. Luister naar nieuwe geluiden, uitdagende concerten en beleef performances met bezoekers die zich net zoals jij graag laten verrassen.

Dit festival heeft een bijzondere twist: de line-up is een groot raadsel. Vier artiesten nemen je mee naar een andere dimensie, van zachte pianoklanken tot zwoele beats en grootste muzikale arrangementen. Wanderlust voert je langs verschillende zalen in het Energiehuis. Een avontuurlijke, muzikale en theatrale avond!

De eerstvolgende editie van Wanderlust is inmiddels uitverkocht. Maar, we hopen snel meer kaarten in de verkoop te doen! Houd de Wanderlust-pagina's in de gaten.

3178
3177
3179

Vrijheidscolleges met Soundos El Ahmadi en Robert Vuijsje

Wat betekent vrijheid voor jou?

Naar de opnames

Vrijheid. Een begrip dat voor onze generatie misschien nu meer dan ooit van betekenis is. In aanloop naar 5 mei zijn er door het hele land Vrijheidscolleges te volgen. Die zijn nu actueler dan ooit. Maar wat is vrijheid precies? En betekent vrijheid niet voor iedereen wat anders? 

De essentie van vrijheid is dat je niet gehinderd wordt om te zeggen en te doen wat je wilt. En dat is precies wat cabaretière Soundos El Ahmadi in haar Vrijheidscollege van maandag 19 april deed. Ze sprak over vooroordelen en kansen en nam, zoals we van haar gewend zijn, geen blad voor de mond. Schrijver en journalist Robert Vuijsje (onder andere bekend van 'Alleen maar nette mensen') sprak in zijn Vrijheidscollege van zaterdag 24 april over racisme en de vrijheid om je kwetsbaar op te stellen. De Vrijheidscolleges zijn een samenwerking met de Bibliotheek AanZet en Het Kruispunt Barendrecht.

vrij·heid (de; v; meervoud: vrijheden) 1 het vrij-zijn; = onafhankelijkheid: vrijheid, blijheid iedereen moet maar doen waar hij zin in heeft

Van Dale

We vroegen Kunstmin-liefhebbers wat vrijheid voor hen betekent.

Sieglien Venloo, Renate van Boxel en Mozhdeh Zarrinphaker aan het woord. 

Sieglien over vrijheid

‘Vrijheid, is voor mij als een sterke vrouw in het leven staan. Ik kan overal heen reizen en zo vrij als een vogel zijn. Met heel veel liefde om mij heen.’

Renate over vrijheid

‘Vrijheid ervaar ik als ik mezelf kan zijn. Als ik me veilig voel en kan doen en zeggen wat ik wil. Geen verplichtingen, je kunt gaan en staan waar je wilt.’

Mozhdeh over vrijheid

'Vrijheid is voor mij het kunnen zijn wie je bent. Jezelf mogen zijn in het land waar je leeft. Jezelf mogen zijn bij anderen. Maar ook vooral het zelf mogen zijn bij jezelf.'

We mogen weer!

Je bent van harte welkom op vertoon van de CoronaCheck-app.
Bekijk hier meer