Stageplek Programmering & Projecten

28,8 - 36 uur
Stageplek Programmering & Projecten

Kunstmin is op zoek naar een: Stagiair Programmering & Projecten

Kunstmin zet zich in voor een samenleving waarin iedereen meedoet. Via kunst en cultuur willen we dat iedereen de kans krijgt anderen te ontmoeten, ervaringen op te doen en geïnspireerd te raken. 

We programmeren, organiseren en produceren uiteenlopende programma’s vanuit twee prachtige locaties, de Schouwburg en het Energiehuis, midden in het historische centrum van Dordrecht. We zijn er trots op dat we één van de belangrijkste culturele podia in de Drechtsteden zijn. We beschikken over vier zalen en een eigen studioruimte, waar vanuit we produceren. 

We willen dat ons team een afspiegeling is van alle Drechtstedenaren. Zodat we van elkaar kunnen leren en van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de inwoners van Dordrecht en ver daarbuiten. 

Voor de afdeling Programma zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiaire.

Stageplek Programmering & Projecten (28,8 - 36 uur)

Naast het aanbod van professionele voorstellingen heeft Kunstmin een scala aan andere (commerciële) activiteiten, waaronder amateurvoorstellingen en verhuringen aan professionele gezelschappen. Behalve het presenteren van podiumkunsten, organiseert Kunstmin diverse culturele projecten en produceert zij met de stad en samenwerkingspartners eigen producties zoals o.a. Kunstmin Live, MeetUp, Inspiratiebijeenkomst, Club M, KookKunst DeliCees, Ketel 1 Installaties, Kerstvoorstelling, Jeugdweek en Cultuursafari. Allemaal voor, door en met Dordtenaren.  

Wat ga je doen?

  • Het organiseren van projecten, festivals, theatervoorstellingen 
  • Het maken van draaiboeken, presentaties, compilatievideo’s 
  • Researchen van (bron)materiaal 
  • Opstellen van Excelbestanden 
  • Uitvoerende taken tijdens projecten, festivals en theatervoorstellingen 
  • Productionele ondersteuning bij de afdeling Programma 
  • Administratieve ondersteuning rondom de aangeboden programmering 
  • Aanspreekpunt voor deelnemers, collega’s en externe partijen, zowel digitaal, telefonisch als live 

Wie ben jij?

Wij zoeken een student (algemene cultuurwetenschappen, theaterwetenschappen, vrijetijd management, producent opleiding of aanverwante studie) die resultaatgericht werkt, proactief is, een teamplayer en zelfstandig is, die goed kan organiseren, precies werkt, representatief is en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je bent collegiaal en flexibel en draagt bij aan een goede werksfeer. Daarnaast heb je affiniteit met theater en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit. 

Wat bieden wij jou?

Een leuke, boeiende en energieke stageplaats voor een periode van minimaal vier maanden. 

De afdeling Programma is verantwoordelijk voor de programmering en productie van voorstellingen, projecten en festivals. Met ons kleine en enthousiaste team werk je in een dynamische, creatieve omgeving. Je krijgt inzicht in de ontwikkeling en uitvoering van de programmering van een theater. We bieden een stageplaats met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. In de dagelijkse praktijk werk je nauw samen met medewerkers van andere afdelingen binnen de organisatie en met culturele partners daarbuiten. 

Sollicitatie en informatie

Wij zoeken een stagiaire voor minimaal vier maanden. We zoeken iemand die minimaal vier dagen per week beschikbaar is vanaf september 2022. 

Heb je interesse in deze stageplek? Stuur dan je cv en een e-mail met je motivatie ter attentie van Susan Duwel, Manager Programma naar vacature@kunstmin.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren