Vacature Stagiair Marketing & Communicatie

32 - 36 uur
Vacature Stagiair Marketing & Communicatie

Kunstmin is op zoek naar een: Stagiair Marketing & Communicatie

Kunstmin is een gastvrij, ondernemend theater en beschikt over een energiek team dat zelf produceert in samenwerking met kunstenaars en culturele- en maatschappelijke partners. Elk jaar organiseren wij vele voorstellingen, concerten en evenementen. Dit doen wij vanuit twee mooie locaties, de Schouwburg en het Energiehuis, in het historische centrum van Dordrecht. We zijn er trots op dat we één van de belangrijkste culturele podia in de Drechtsteden zijn.

Je gaat aan de slag op een uitdagend werkterrein. De klassieke en tegelijk eigentijdse Schouwburg heeft een Grote Zaal en een Kleine Zaal en meerdere foyers. Het industriële Energiehuis valt onder ons beheer en we beschikken daar zelf over twee vlakke vloer zalen (Machine 3 en Ketel 1), een studio en meerdere vergaderruimtes. 

Word jij onze stagiair?

Het team Marketing & Communicatie bestaat uit een manager en drie marketeers. Samen creëren we de mooiste online en offline campagnes voor onze voorstellingen, verhuringen én onze eigen producties. Ook werken we voortdurend aan de versterking van het merk Kunstmin.

De functie
De stagiair Marketing & Communicatie ondersteunt het team in alle dagelijkse werkzaamheden. Dit is de perfecte manier om veel over het marketingvak te leren. De stage biedt geen ruimte om onderzoek te doen.

Wat ga je doen?

De stage biedt ruimte voor verschillende opdrachten. 

 1. Communicatie: Je onderhoudt onze website en social mediakanalen. Je haalt externe content binnen, schrijft sterke teksten én je maakt ook zelf foto’s en filmpjes die laten zien dat Kunstmin bruist. Deze content publiceer je op onze online kanalen.

  Je bedenkt publiciteitsplannen voor voorstellingen en onderhoudt hierover contact met impresariaten en producenten. Je voert de plannen nauwgezet uit. Je houdt voorstellingsinformatie op onze website actueel. Je rapporteert hierover aan het team.
   
 2. Data-analyse en verwerking: Er stroomt vanuit verschillende platformen interessante data onze kant op. Maar hoe kunnen we deze interpreteren en wat kunnen we er eigenlijk allemaal mee? Hoe kunnen we de verzamelde data waardevoller maken en toepassen? Jij gaat op onderzoek uit en maakt een data verwerkingsplan. 

Wie ben jij?

 • Je volgt een communicatie- en/of marketingopleiding aan een hogeschool in Nederland en bent op zoek naar een meewerkstage.
 • Je hebt liefde voor theater en wilt graag zoveel mogelijk mensen naar onze voorstellingen krijgen.
 • Je schrijft goed leesbaar en foutloos Nederlands, én je vindt het ook leuk om te schrijven.
 • Je bent op de hoogte van de laatste online trends op het gebied van marketing en communicatie.
 • Je ziet het als een uitdaging om complexe data inzichtelijk en toepasbaar te maken.
 • Je ziet waar werk ligt en pakt dingen proactief op.
 • Je kunt goed gestructureerd werken en je kan tegelijk goed omgaan met plannen die last-minute wijzigen.

Je bent nieuwsgierig aangelegd, staat open voor nieuwe ideeën en onderzoekt mogelijkheden om marketing te bedrijven waar nog niemand aan heeft gedacht.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende werkomgeving, goede stagebegeleiding en een stagevergoeding van 150 euro bruto per maand op basis van fulltime aanstelling.

Sollicitatie en informatie

Kom je bij ons werken? We zien ernaar uit je motivatie en CV te ontvangen o.v.v. Stage Marketing & Communicatie via vacature@kunstmin.nl

Voor meer info over de inhoud van de stageplek kun je een mailtje sturen naar Gianni de Fretes, Hoofd Marketing & Communicatie, via gianni@kunstmin.nl

Solliciteren