Vacature Programmamaker Jeugd, Jongeren & Interactie

28,8 uur
Vacature Programmamaker Jeugd, Jongeren & Interactie

Kunstmin is per direct op zoek naar een: Programmamaker Jeugd, Jongeren & Interactie

Kunstmin zet zich in voor een samenleving waarin iedereen meedoet. Via kunst en cultuur willen we dat iedereen de kans krijgt anderen te ontmoeten, ervaringen op te doen en geïnspireerd te raken.

We programmeren, organiseren en produceren uiteenlopende programma’s vanuit twee prachtige locaties, de Schouwburg en het Energiehuis, midden in het historische centrum van Dordrecht. We zijn er trots op dat we één van de belangrijkste culturele podia in de Drechtsteden zijn. We beschikken over vier zalen en een eigen studioruimte, waar vanuit we produceren.

We willen dat ons team een afspiegeling is van alle Drechtstedenaren. Zodat we van elkaar kunnen leren en van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de inwoners van Dordrecht en ver daarbuiten. We zijn op zoek naar jouw unieke kwaliteiten en wel in de functie van:

Programmamaker Jeugd, Jongeren & Interactie (28,8 uur)

De afdeling Programma brengt kunst en maatschappij samen, waarbij ontmoeting, verbinding en verdieping centraal staan. Iedere programmamaker heeft zijn eigen focusveld: stad & regio, diversiteit & inclusie en jeugd, jongeren & interactie. Samen denken wij buiten de bestaande kaders en ontwikkelt ieder in zijn gebied nieuwe concepten. Jouw focusveld is jeugd, jongeren & interactie. De programmamaker die wij zoeken heeft een brede blik die ook buiten de podiumkunsten reikt en zoekt experiment en vernieuwing. De activiteiten waar jij zoal mee aan de slag gaat zijn: contextprogrammering, kunsteducatie en -participatie en talentontwikkeling. De activiteiten komen voort uit de artistieke praktijk van Kunstmin, actuele maatschappelijke onderwerpen en/of specifieke doelgroepen.  

Wat ga je doen?

 • Je scout interesses en behoeften en je weet dit samen met relevante doelgroepen/organisaties te vertalen naar programma’s;
 • Je organiseert en begeleidt programma’s;
 • Je bouwt en onderhoudt duurzame, wederkerige relaties op met verschillende organisaties en doelgroepen;
 • Je volgt de laatste trends en ontwikkelingen in de jeugd- en jongerencultuur actief;
 • Je levert actief een bijdrage aan het bereik van doelgroepen; 
 • Je durft buiten kaders te denken en je weet uitdagende/vernieuwende programma’s te realiseren; 
 • Je neemt met lef initiatieven om grote groepen jeugd en jongeren te enthousiasmeren voor de podiumkunsten.

Wie ben jij?

Als programmamaker jeugd, jongeren & interactie:

 • Heb je affiniteit met (podium)kunst;
 • Neem je initiatief en ben je daadkrachtig; 
 • Ben je enthousiasmerend en durf je vernieuwend te zijn;
 • Heb je een flexibele en zelfstandige werkhouding; 
 • Beschik je over een divers professioneel netwerk; 
 • Communiceer je helder en toegankelijk;
 • Ben je gedreven in het leiden en uitvoeren van projecten. 

Wat bieden wij jou?

Een veelzijdige functie waarin je komt te werken in een organisatie waar veel aandacht is voor ontwikkeling en waar we samenwerken met oog voor elkaar. We bieden jou prima arbeidsvoorwaarden en een salaris conform CAO Nederlandse Podia (afhankelijk van je competenties en ervaring in schaal 6). Werktijden zijn in overleg, waarbij flexibiliteit geboden is. 

Sollicitatie en informatie

Spreekt onze organisatie en de vacature je aan? Dan horen we heel graag van jou. Reageren kan door een motivatiebrief en cv te sturen o.v.v. Programmamaker Jeugd, Jongeren & Interactie naar vacature@kunstmin.nl. De functie is per direct beschikbaar. De sollicitatieperiode loopt t/m 20 november. Geschikte kandidaten worden gelijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie over deze vacature neem je contact op met Susan Duwel, Manager Programma via susan@kunstmin.nl.

 Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren