Vacature Programmamaker Jeugd en Jongeren

0,6 tot 0,8 fte

Kunstmin is per direct op zoek naar een: Programmamaker Jeugd en Jongeren

Kunstmin zet zich in voor een samenleving waarin iedereen meedoet. Via kunst en cultuur willen we dat iedereen de kans krijgt anderen te ontmoeten, ervaringen op te doen en geïnspireerd te raken.

We programmeren, organiseren en produceren uiteenlopende programma’s vanuit twee prachtige locaties, de Schouwburg en het Energiehuis, midden in het historische centrum van Dordrecht. We zijn er trots op dat we één van de belangrijkste culturele podia in de Drechtsteden zijn. We beschikken over vier zalen en een eigen studioruimte, waar vanuit we produceren.

We willen dat ons team een afspiegeling is van alle Drechtstedenaren. Zodat we van elkaar kunnen leren en van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de inwoners van Dordrecht en ver daarbuiten. We zijn op zoek naar jouw unieke kwaliteiten en wel in de functie van:

Programmamaker Jeugd en Jongeren (0,6 tot 0,8 fte)

Als gastvrij, ondernemend en enthousiast team dat theater en beleving tot een groot succes wil maken zoeken we een programmamaker die een sleutelrol komt vervullen in het domein Programma, Marketing & Communicatie. Als collega ben je verantwoordelijk voor alle culturele programma's voor jeugd en jongeren. Je initieert, ontwikkelt, bereidt voor, bent aanwezig bij de uitvoering en verzorgt de afhandeling. Je hebt een visie op cultuur van jeugd en jongeren, weet wat hen bezig houdt, je start nieuwe samenwerkingsprojecten en je participeert in lokale, regionale en landelijke netwerken.

Wat ga je doen?

 • Je scout interesses en behoeften van kinderen en jongeren en je weet dit samen met hen en/of met relevante partners te vertalen naar programma’s en projecten die aanslaan bij de doelgroep
 • Je organiseert en begeleidt activiteiten voor de doelgroep
 • Je onderhoudt contact met de doelgroep en verschillende instanties
 • Je volgt de laatste trends en ontwikkelingen in de jongerencultuur actief
 • Je levert actief een bijdrage aan het bereik van doelgroepen
 • Je durft buiten kaders te denken en je weet uitdagende/vernieuwende projecten te realiseren
 • Je neemt met lef initiatieven om grote groepen jeugd en jongeren te enthousiasmeren voor de podiumkunsten

Wie ben jij?

Als programmamaker:

 • Ben je proactief en flexibel, open, avontuurlijk en creatief
 • Ga je te werk met een flinke dosis humor
 • Organiseer en coördineer je je werkzaamheden goed
 • Heb je relevante werkervaring
 • Heb je een lesbevoegdheid (dit is een pre)
 • Weet je wat er speelt qua aanbod/makers jeugd en jongeren
 • Kun je een relevant netwerk uitbouwen en onderhouden

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige en veelzijdige functie waarin je komt te werken in een organisatie waar veel aandacht is voor ontwikkelen, maar waar we ook streven naar samenwerken met oog voor elkaar. We bieden jou prima arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling en een salaris conform CAO Nederlandse Podia (afhankelijk van je competenties en ervaring in schaal 5). Werktijden zijn in overleg, waarbij flexibiliteit gewenst en geboden is. Je mag bij ons zelf ook komen genieten van een groot aantal voorstellingen en concerten.

Sollicitatie en informatie

Spreekt onze organisatie en de vacature je aan? Dan horen we heel graag van jou. Reageren kan door een motivatiebrief en cv te sturen o.v.v. Programmamaker Jeugd en Jongeren naar vacature@kunstmin.nl. De sollicitatieperiode loopt tot 14 juni. De eerste gespreksronde vindt plaats op 16 juni.

Voor meer informatie over deze vacature neem je contact op met Susan Duwel via susan@kunstmin.nl.

 Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren